iPad 5'ten beklediğimiz 5 yenilik!

Apple'ın bir sonraki tablet bombası iPad 5'te hangi yenilikler olmalı? İşte listenin ilk 5 sırası...

iPad 5 böyle olmalı...

Apple, sevilen tabletinin en son varyasyonu iPad 5 ile kendi tanıtım döngüsünü bozmuş durumda. Dolayısıyla bir sonraki iPad ile tanışacağımızı tam olarak kimse bilmiyor. Ancak bilinen bir tek şey var: Son iPhone ve iPad'lerde önemli yenilikler yapılmamış olması, Apple hayranlarının canını çoktan sıkmaya başladı. Peki, o halde iPad 5'te hangi yenilikler olmalı? CHIP Online, sizin için en çok arzu edilen 5 yeniliği seçti.

1. Daha iyi pil ömrü: iPhone 4, 3GS'e göre daha güçlü olsa da daha iyi bir pil ömrü sunmayı başarıyordu. iPad 5'in de benzer şekilde daha uzun bir pil ömrü sunmasını istiyoruz.

2. Daha iyi bir ekran: Şu anki iPad'in yüksek çözünürlüklü "retina" ekranı, fotoğraflar, videolar ve uygulamalar için inanılmaz keskin görüntüler sunuyor. Ancak iPad 3 ve 4'ün ekran parlaklığı, direkt karşılaştırmada rakiplerinin gerisinde kalabiliyor.

Devamı, ikinci sayfada...

Yeni bir kasa ve fazlası...

Yeni bir kasa ve fazlası...

3. Yeni bir kasa: iPad'in işçiliğinden herhangi bir şikayetimiz yok, ancak cihaz neredeyse 4 senedir aynı tasarıma sahip. Ancak Apple, iPad mini'de iPhone'u temel alan, yeni bir tasarım dilini benimsemiş durumda. Aynı tasarımın iPad 5'te de kullanılabileceğini düşünüyoruz.

4. Renk seçenekleri: iPad 5'ten beklentilerimiz arasında yeni kişiselleştirme seçenekleri de var. Örneğin siyah ve beyaz dışında yeni renk seçenekleri harika olabilirdi.

5. Daha hafif bir tablet: iPad'in son iki nesli hakkında yapılan şikâyetlerden bir tanesi de, cihazların 560 gram ile fazlasıyla ağır olmaları. Rakip cihazlar, daha hafif gövdelerine rağmen benzer bir performans sunabiliyorlar. Dolayısıyla Apple'dan bu alanda da geliştirmeler yapmasından umutluyuz.

Okuyucu Yorumları