iPad Air 2 ve iPad Air karşı karşıya!

Apple'ın dün tanıttığı yeni iPad Air 2'si, geçen senenin iPad Air'in üzerine ne koyuyor?

iPad Air 2 vs iPad Air!

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'la tanışmamızın sadece birkaç hafta ardından Apple, yeni tabletleri iPad Air 2 ve iPad Mini 3'ü tanıttı. Peki iPad Air 2, tablet teknolojisini öne taşımayı başarıyor mu? Yoksa yeni Air, sadece küçük geliştirmelerle mi geliyor?

Tasarım

iPad Air 2'nin iPad Air'e çok benzediğini söylersek sanırız hiç şaşırmayacaksınız. iPad Air 2, yeni "altın" renk seçeneğinin yanında 6.1mm ile yüzde 18 daha ince.

iPad Air 2'dek en önemli farklılık, ekranı üretilirken kullanılan teknoloji. Ekran katmanları arasındaki hava boşluklarını ortadan kaldıran Apple, ekranı çok daha ince bir hale getirmeyi başarmış. Bunun sunduğu ek bir avantaj ise piksellerin ekrana daha yakın görünmesi.

Ekran

İlk iPad Air'in 9.7 inç'lik ekranı yeterince iyiydi, ancak rakipler aynı alana daha çok piksel sıkıştırmayı başarıyorlardı. iPad 2'nin ekran boyutu ve 2.048 x 1.536'lık çözünürlüğünde ise herhangi bir değişiklik yok. iPad Air 2'nin anti-reflektif ekranı, çok aydınlık yerlerde ekranı daha iyi görebilmenize olanak tanıyor.

Kamera

Kamera

Kamera

İlk iPad Air'in ön kamerası 1.2MP, arka kamerası ise 5MP idi. Cihaz dengeleme işleviyle 1080p video kaydı yapabiliyordu. iSight kameranın odak açıklığı f/2.4 idi.

iPad Air 2'de iki kamerada da geliştirmeler var. Facetime HD kamerası 1.5MP'e yükseltilirken, iSight kameranın çözünürlüğü artık 8MP (f/2.4). Ancak iPhone 6'nın f/2.2 kamerasının hala gerisindi.

Sensör yenilendiği için düşük ışık performansı ve resim kalitesi daha iyi. Bunun yanında iPad Air 2, artık 43 megapiksellik panoramalar kaydedebliyor.

Pil

iPad Air 2, Apple'a göre 10 saatlik kullanım süresi sunmaya devam ediyor. Pilin mAh gücünü Apple henüz açıklamadı.

İşlemci / RAM

iPad Air'de Apple'ın kendi üretimi 64-bit A7 işlemci ve 1GB RAM ile geliyor. Bu özellikler, modern tabletler için biraz düşük kalıyor.

iPad Air 2 ise A8 işlemcinin özelleştirilmiş sürümü A8X ile geliyor. Apple'a göre bu işlemci, yüzde 40 daha iyi işlemci performası, 2.5 kat daha iyi GPU performansı sunuyor.

Touch ID

iPad Air 2'nin giriş düğmesi, iPhone 5S, 6 ve 6 Plus'la birlikte gelen TouchID parmak izi tarama işlevine sahip. Bu sayede tabletin kilidini açmak için giriş düğmesine dokunmanız yeterli oluyor.

Okuyucu Yorumları