iPad Air, beklenenden farklı şekilde patladı!

Piyasaya yeni bir model çıktığında oluşan büyük kuyruklar, artık tarihe mi karışıyor?

Apple kuyruklarına ne oldu?

Apple'ın yeni ürünü iPad Air, Londra'da, büyük bir gürültüyü takip eden bir hüzün dalgası ile gün yüzüne çıktı. Büyük heyecan ile beklenen yeni ürün, satışa çıktığı anda etkileyici olmayan bir kalabalık ile karşılaştı ve bu kalabalık sabahın erken saatlerinde dağıldı. Normalde yeni bir ürünün çıkacağı duyulur duyulmaz, Apple fanlarından oluşan büyük kalabalıklar Apple mağazalarına hücum ederlerdi ancak bu kez kalabalıktan eser yoktu. Öyle ki, bazı gözlemciler Apple'ın en önemli mağazalarından olan Covent Garden ve Regent Street mağazalarının dışındaki sayının, dükkanlar açılırken 100'ün altında olduğunu açıkladılar. Başka bir deyiş ile, birkaç görsel değişiklik ve hafifliği dışında eskisi ile neredeyse aynı olan yeni ürüne gösterilen ilgi, oldukça düşüktü.

Register'ın söylediğine göre, kendileri sabah 9:30 gibi Covent Garden'da bulunan mağazaya gittiklerinde, bariyerlerin çoktan kaldırıldığını görmüşler ve 20 dakika boyunca sadece birkaç tane iPad sahibi ortaya çıkmış.

51 yaşında bir avukat olan John McGhee'nin Register'a söylediğine göre, normalde sıraya girmeden yeni ürünlere kavuşmak için birkaç gün beklemek zorunda kalan McGhee bu kez böyle bir sorunla karşılaşmamış. Çünkü gördüğü kadarıyla "Apple oldukça büyük bir stoka sahip" durumdaymış. Ayrıca teknolojinin oldukça geliştiğini düşünen McGhee, Apple'ın, Google ve Samsung ile olan rekabetine rağmen onlardan halen önde olduğunu ve her seferinde tamamen yeni bir ürünün beklenemeyeceği düşüncesine sahip.

Peki ama Apple kuyrukları, gerçekten tarih mi oluyor? Haberimizin devamında...

Kuyruklara ne oldu?

Kuyruklara ne oldu?
...Şimdi böyle!

Bir Apple mağazası çalışanı "Dürüst olmak gerekirse, bugün çok fazla bir şey beklemiyorduk. iPhone söz konusu olduğunda, dışarıda günler öncesinden oluşmaya başlayan kuyruklar oluyordu. Bu kez ise sadece 100 kadar kişi beklemekteydi. (iPad Air) Mükemmel bir yeni iPad, ancak daha önce satışa sunulanlardan o kadar da farklı değil." yorumunda bulunuyor.

Apple'ın son tableti hakkındaki eleştiriler ise oldukça çeşitli. Bazı yazarlar, inanılmaz hafif Air'i övmekteyken, bazıları Apple'ın artık neden yeni ürünler üretmediğini sorgulamaktalar. USA Today'de yer alan bir eleştiri "Dünya; Apple'ın yeni, ince iPad Air'inin Cuma günü satışa çıkması ile sallanacak değil. iPad Air, hiçbir önemli noktayı değiştiriyor değil." şeklinde.

Air, bir önceki modelden yüzde 20 daha ince ve İngiltere'de 399 Pound gibi bir satış fiyatına sahip. iPad Mini Retina ise, 7.9 inçlik bir ekrana sahip.

iPad Air olmadı... iPad mini 2'de ne olacak? Haberimizin devamında...

Peki ya iPad mini 2?

Peki ya iPad mini 2?

Evet, yeni iPad Air kesinlikle daha ince, biraz daha hafif ve bir nebze daha hızlı. Ancak bütün yenilikler bundan ibaret. Covent Garden mağazasında yer alan raflar iPad Air ile doldurulmuş durumda ve ilginç olan nokta, bu mağazada çalışanlar da iPad Air'in çok satmasını beklemiyorlar. Benzer bir şekilde, iPad Mini'nin stoklarının bitmeyeceği düşüncesine sahipler.

Mini stoklarının, retina ekranın bedeli yüzünden daha düşük miktarda olması bekleniyor. Analiz firması IHS'ye göre, Mini'ye olan istek 9 milyona ulaşacak ancak Apple sadece üç ya da dört milyon adet Mini'yi piyasaya sürecek. IHS'deki tablet araştırmaları yöneticisi Rhoda Alexander, "Apple, Retina Ekran'a sahip iPad Mini'nin tam çıkış tarihi hakkında belirsiz konuşuyor ve sadece ürünün dağıtımının, kasımın sonlarına doğru başlanacağını söylüyor. Firma, tam çıkış tarihi hakkında nazlı davranmakta oldukça haklı çünkü yeni mini miktarı, dördüncü çeyrek içerisinde inanılmaz derecede düşük olacak." cümlelerini kuruyor.

Mini'nin markette nasıl bir etki yaratacağı bilinmez ama, iPad Air'in pek çok kişide (ve tahminen Apple'da) büyük hayal kırıklığı yarattığı kesin...

Okuyucu Yorumları