iPad'de pencere keyfi!

iPad'inizi Windows'ta olduğu gibi, pencerelerle kullanmaya ne dersiniz?

iPad'de pencere keyfi!

Hüseyin Cem Köylü

Multitasking, yani çoklu görev hepimizin bildiği bir terim... Fakat tabletler ve akıllı telefonlarla birlikte bu kelime anlamını biraz değiştirmişti. Windows'ta farklı pencerelerde çalıştırdığımız uygulamalara çoklu görev derken, Android ve iOS cihazlarda durum farklı: Farklı uygulamaları aynı zamanda çalıştırabilsek de aynı anda iki farklı uygulamayı tek ekranda göremiyorduk. Fakat iPad için bu durum artık tersine döndü diyebiliriz.

Cydia store'da 10 dolara indirilebilen Quasar isimli uygulama sayesinde, pencerelerin gücü jailbreak'li iPad'e geliyor. Quasar sayesinde, farklı pek çok uygulamayı farklı pencerelerde aynı anda çalıştırabilirken, bu pencerelerin boyutlandırılması, yerlerinin değiştirilmesi, kapatılması ya da tam ekrana büyütülmesi mümkün oluyor. Yani uzun süren bir FaceTime görüşmenizde dahi işlerinizi yapmaya devam edebiliyorsunuz.

Quasar'ın yaratıcısı Brezilyalı geliştirici Pedro Franceschi, bir yandan da çalışmasına Bluetooth klavye desteği sağlamak için uğraş verdiğini söylüyor. Quasar'lı bir iPad, Microsoft'tan evvel Windows'u tablet dünyasına getiriyor diyebiliriz.

Okuyucu Yorumları