iPad'deki nikel, alerjiye mi yol açıyor?

iPad'in gövdesinde kullanılan nikel, yeni bir rapora göre çok da masum olmayabilir!

iPad'in altından çıkan gerçek

Kaşınmaya başladığımızda bundan genellikle yediğimiz şeyleri, garip kimyasal maddeleri veya bisi ısıran şeyleri sorumlu tutarız. Dermatologlar ise bazı cihazlarda kullanılan nikel ile alerjik tepkiler arasındaki bağlantıyı inceliyorlar.

2013'te yayınlanan araştırma sonuçları, telefonların bu tür alerjilere yol açabildiğini göstermişti. Araştırmaya göre nikel ve kobalt kullanılan kapaklı telefonların ve BlackBerry'lerin alerjiye neden olduğunu söylüyordu.

Danimarka'da yapılan bir araştırma da telefon ve laptop'lar ile deri iltihabı arasında ilişki kurmuştu.

Yeni bir iddiaya göreyse iPad, alerji kaynağı olabilir. Pediatrics'in yeni yayınladığı tıbbi günlük, çocuklarda yaşanan bazı cilt iltihabı vakalarının Apple iPad'lerdeki nikelden kaynaklandığını söyledi. Pediatrics'in raporunu hazırlayanlardan dermatolog Sharon Jacob, nikelin çocukların yüzde 25'ini etkilediğini (10 sene öncesine göre yüzde 8 daha fazla) söyledi. San Diego'daki bir çocuğun iPad'ini kılıfında kullanmaya başladıktan sonra daha sağlıklı olduğu söyleniyor.

Rapor, kılıf veya bant yardımıyla derinin tablete değmesinin engellenmesini öneriyor. Apple'ın hangi ürünlerinin nikel içerdiği ise bilinmiyor.

Bu arada Apple, rapor üzerine yaptığı açıklamada bu tür alerjilere çok nadir rastlandığını, ürünlerin en üst düzey maddelerden üretildiğini ve tüm katı standartlara uyduğunu söyledi. Bununla birlikte Jacob, nikel alerjisinin çocuklar arasında yükselişte olduğunu ve bu durumun buz dağının ucu olduğuna inandığını söylüyor.

Okuyucu Yorumları