iPad düşüyor, Windows çıkıyor

Gelen rapora göre "yorgun düşen" iPad, Windows'a teslim olma tehlikesiyle karşı karşıya!

iPad düşüyor, Windows çıkıyor

Gelen yeni raporlara göre kullanıcılar artık tablet pazarındaki tercihlerini farklı noktalara kaydırmaya başlamış durumda. Bu da özellikle iPad'i vuruyor gibi görünüyor. Zira iPad'in satış rakamlarında düşüş göze çarparken, Windows'lu hibrit modeller atağa kalkıyor.

IDC'nin raporuna göre son çeyrekte tablet marketinde satış rakamlarında genel bir düşüş kendini göstermiş durumda. Elbette Apple'ın iPad serisi de bundan nasibini alıyor. Aslında bu iPad için bir sürpriz değil, zira büyüyen iPhone ekranı ve hatta phablet olarak ortaya çıkan iPhone 6 Plus'la birlikte tablet ihtiyacı da bir nevi ortadan kalmış durumda. Genel tablet piyasasında ise son çeyrekte yaşanan düşüş 2'si 1 arada hibrit PC'lere bağlanıyor.

Yıldan yıla tablet marketinde yüzde 5.9'luk bir düşüş görülürken, bu çeyrekte 47.1 milyon ünite tablet sevk edilmiş durumda. Her ne kadar genel tablet pazarıyla birlikte Apple da kan kaybetse de halen liderliğini koruyor. Tablet satışında 12.6 milyon iPad'le birlikte yüzde 26.8'lik bir payın sahibi olan Apple, yine de geçtiğimiz yıla göre daha zayıf durumda. 2'si 1 arada tablet PC modellerinde ise elbette Windows işletim sisteminin atağını görüyoruz. Muhtemelen tablet pazarındaki düşüş bu yıl da devam ederken, hibrit modeller tercih edilebilirliğini arttıracak.

Okuyucu Yorumları