iPad ekranlarının üretimi yavaşlatıldı

Ve beklenen oluyor; Apple kendi kendini baltalamaya başlıyor. Bunun kanıtı, haberimizde...

Apple, Apple'a karşı!

Apple'ın iPhone 5 parçası siparişlerini azalttığının ortaya çıkmasının ardından şirket hisselerinin 500 doların altında düşmesi, dönemsel bir düşüşten ziyade tüketicilerin Apple'dan yavaşça vazgeçtiğini gösteriyor olabilir.

Dünyanın en zengin şirketlerinden bir tanesinin yaşadığı bu ilginç durum bir yana, şimdi ise Reuters, Apple'ın 9.7 inç'lik iPad ekranlarının üretimini yavaşlattığını iddia ediyor. En önemli yavaşlamanın Japonya'daki Sharp Corp.'da yaşandığı, üretim seviyesinin en aşağı seviyelere çekildiği söyleniyor. Samsung ve LG'nin de Apple için üretiminin yavaşladığı söyleniyor. Ancak Samsung ve LG'nin üretimi yavaşlatmasının nedeni, Apple'ın kendini Samsung'dan uzak tutmaya çalışması olabilir.

iPad üretimindeki bu yavaşlığın en önemli nedeninin Apple'ın kendi tableti iPad mini'nin büyük iPad'den pay çalması olduğu düşünülüyor. Macquarie Research'e göre bu çeyrekteki iPad sevkiyatı, geçen senenin son çeyreğine göre yüzde 40 azalmış olacak. Bununla birlikte iPad mini'yi de hesaba kattığımızda Apple'ın toplam tablet satışlarında çok az bir miktarda düşüş yaşanmış olacak.

Okuyucu Yorumları