iPad'i kullanan sinsi virüs!

Bu virüs doğrudan iPad kullanıcılarını hedef alıyor. Ama iPad'lerini değil, PC'lerini...

iPad'i kullanan sinsi virüs!

Daha birkaç hafta önce raflardaki yerini alan iPad'i kullanarak PC kullanıcılarını tuzağa düşüren yeni bir virüs ortaya çıktı. BitDefender'ın yaptığı açıklamaya göre, kendisini iTunes güncellemesi olarak gösteren ve iPad'e daha fazla özellik ve güç katacağı yalanını kullanan virüs, bu sayede iPad sahibi de olan PC kullanıcılarını hedef alıyor ve tuzağa düşürüyor.

Eğer bu tuzağa düşüp PC'nizde kurulu olan iTunes'unuzu güncellerseniz, iPad'inizin daha iyi performans, yeni özellikler ve daha sıkı güvenlik sahibi olacağınız söyleniyor. İlgili bağlantıya tıklandığında ise, PC'nizde bulunan, size ait bilgiler sömürülmeye açık hale geliyor.

İşte BitDefender'ın açıklaması...

İşte BitDefender'ın açıklaması...

Virüse "Backdoor.Bifrose.AADY" adını veren BitDefender virüsle ilgili şunları açıklıyor; "Kazara indirilen virüs explorer.exe'nin içine girip izin verilmeyen bölgelere giriş ve sistemin kontrolünü sağlayan bir arka kapı açıyor. Backdoor.Bifros.AADY ayrıca PC'nizdeki yazılımların seri numaralarını da okumaya çalışıp, ICQ, Messenger, POP3 e-postaların ve başka yazılımların da şifrelerini kaydediyor."

Mac kullanıcıları şimdilik bu tehlikeden etkilenmiyor. Aynı şekilde, bu zararlının iPad'lere bir zarar verme ihtimali de yok. Tüm amaç, iPad sahibi olan PC kullanıcılarını kandırmak ve PC'leri ele geçirmek...

Okuyucu Yorumları