iPad'in düşmanı Windows 7!

Apple'ın iPad'inin en büyük düşmanının Windows 7 olabileceğini hiç aklınıza getirdiniz mi?

iPad'in düşmanı Windows 7!

iPad üzerinde Windows 7 kullanmaya izin vermeyi amaçlayan bir çalışma, büyük ilgi gördü.

Bununla birlikte iPad gerçekten Windows 7 kullanımına uygun bir cihaz mı? İşte buna objektif bir şekilde bakmak gerekiyor. Apple tasarımı ve çoklu dokunmatik özellikleriyle oldukça şık bir cihaz olmasına karşın, iPad eksiklerle dolu.

Genel sorunlar için daha önce sizlerle paylaştığımız iPad ve 12 dev kusuru'nu okuyabilirsiniz. Ancak şimdi iPad'in özellikle iş hayatına yönelik olmayan bazı özelliklerini vurgulamak ve Citrix'in sunduğu çözümün gerçekten ilk bakışta ne kadar işe yarar olduğunu bir sorgulamak gerekiyor.

Apple'ın bu ürününü alıp da üzerine gerçek bir işletim sistemi kurmadan, online sanal Windows 7 kullanmaktansa, iPad'i olduğu gibi kullanmayı ya da gerçek bir Windows 7 tableti avantajlı kılan çeşitli sebepler var...

Peki ama sorun ne?

Peki ama sorun ne?
Sorun cihazın sadece bir istemciye indirgenmesi, tasarım amacının dışına çıkılmasının getirdiği maliyet ve uğraş

Bunlar arasında en büyük belirsizlik, Apple'ın üründe neleri kilitleyip kilitlemediğinin ya da gelecekte neler yapacağının bilinmemesi.

Citrix ve Microsoft remote Windows terminal yani uzaktan Windows terminal özelliklerin geliştirdi. Remote desktop Protocol üzerinden USB yönlendirme desteği ile çeşitli cihazları kullanmak mümkün. Citrix'in gelişmiş istemcisi ile zengin medya uygulamalarına, örneğin 3D render yapma imkanına kavuşmak bile mümkün.

Citrix Reciever ile kamera da kullanmak mümkün ama iPad bir istemci olarak seçildiği takdirde, ön kamerası dahi olmadığını göz önüne almak gerekiyor. Yani iPad üzerinde Windows 7 çekici dursa da hem donanım kısıtlamaları, hem de donanım gücü gerektirmeyen uzaktan işlem imkanlarında da maliyet meselesi var.

iPad'i olduğu gibi kullanmak ya da Windows 7'li bir tablet almak hem daha ucuz, hem uzun vadede pek çok potansiyel sorunla karşılaşmayı engelleyen bir yaklaşım olacaktır.

Okuyucu Yorumları