iPad'in Surface'i geçtiği 4 şey!

"iPad mi alayım; Surface mi?" Eğer bu 4 şey sizin için önemliyse, almanız gereken...

iPad mi; Surface mi?

Windows RT ile çalışan bir Surface tablet yerine iPad almaya mı karar verdiniz? Eğer aşağıdaki maddeler sizin için önem taşıyorsa, doğru karar verdiğinizi söyleyebiliriz. İşte Apple iPad'in Surface'e göre 4 avantajı.

Ağırlık

iPad ve Surface RT arasında ciddi bir kalınlık ve ağırlık farkı yok. Ancak Surface'i bir süre kullandıktan sonra iPad'in daha ince olduğunu düşünmeye başlıyorsunuz. Bunun nedeni iPad'in kavisli kenarlarının ona daha ince bir his vermesi.

Ayrıca Surface'i dik olarak kullandığınızda iPad'den daha ağır olduğunu hissetmeye başlıyorsunuz. Bunun nedeni ise cihazlar ağırlığının yüzeyi üzerinde dağılımındaki farklılık.

VPN

VPN bağlantısı tüketiciler için çok önemli olmayabilir, ancak Surface RT'yi işyerinde kullanacaksanız bu durum sizi etkileyebilir. Windows RT temel VPN özelliklerine sahip olsa da varsayılan Windows RT VPN'si Cisco AnyConnect gibi daha popüler ve daha güvenli VPN platformlarını algılayamıyor.

Kamera ve uygulamalar

Kamera ve uygulamalar

Kamera

Tabletle fotoğraf çekerken çok da şık durmayacağınızı düşünebilirsiniz. Ancak bunu yapmayı düşünüyorsanız, Surface RT yerine bir iPad'i tercih etmeniz gerekiyor. İki cihazın da ön yüzündeki kameralar oldukça benzer. Ancak Surface RT'nin arka yüz kamerası, iPad'inkinin gerisinde kalıyor. iPad 5MP'lik 1080p video kaydı yapabilen bir kamerayla gelirken, Surface RT 720p video kaydı yapan 1MP'lik bir kameraya sahip.

Bununla birlikte Surface'in ön yüz kamerası on yan tuttuğunuzda ortada kaldığı için Skype, Lync gibi video konferans araçlarında daha rahat kullanılıyor. iPad'in ön yüz kamerası, onu dik tuttuğunuzda ortada kalıyor; dolayısıyla yan tuttuğunuzda ortalama sorunu meydana geliyor.

Uygulamalar

Birkaç sene önce başlamanın avantajını taşıyan Apple'ın uygulama mağazası çok daha zengin. Dolayısıyla bu farklılık hem kullanıcıları de şirketleri bir kez daha düşünmeye sevkedebilir.

Windows RT'de Kindle, Netflix, Evernote, Box, Skype, Angry Birds gibi sıkça kullanılan uygulamalar mevcut. Ancak Facebook ve Twitter gibi önemli eksikler de var. Microsoft'un Apple'ın uygulama sayısını ve kalitesini yakalaması çok uzun bir zaman alabilir.

Okuyucu Yorumları