iPad'inizi ve iPhone'unuzu hayata döndürün!

Eski iPad'iniz veya iPhone'unuz yavaşladı mı? İşte ona yeni bir hayat vermenin en kolay yolları!

Yavaş iPhone'u hızlandırın!

Hala bir iPhone 4 mü kullanıyorsunuz? iPad 2'den yükseltmediniz ve buna pişman mısınız? Cihazınız yavaşladıysa ve eski verimliliğini kaybettiyse yalnız değilsiniz. Sonuçta bu cihazları üreten firmalar onların uzun ömürlü olmasını istemiyorlar. Ancak iOS cihazınız sağlamsa, yenisini almanıza henüz gerek yok. Birkaç basit işlemle onu ilk, hızlı zamanlarına geri getirebilirsiniz.

Aşağıdaki ipuçlarının iPad'inizi veya iPhone'unuzu yeni nesil bir Apple cihazına dönüştüreceğini iddia etmiyoruz, ancak bir miktar iyileşme sağlayabilir ve sizi gereksiz yere para harcamaktan kurtarabilir.

iOS'u yükseltmeli mi, yükseltmemeli mi?

Bu konudaki fikirler oldukça farklı, bazıları varolan iOS sürümünü korumamızı önerirken, bazılarına göre yükseltmek en iyi fikir. Özetlemek gerekirse yapmanız gereken, sahip olduğunuz iOS cihazına göre değişiklik gösteriyor.

iOS'un yeni sürümleri hoş görünümlü olduğu kadar faydalı işlevlere sahip, ancak bunlar eski cihazlarda yeteri kadar hızlı çalışmayabiliyor. İlk iPad'e iOS 5'ten sonrasını yüklemenizin imkanı yok, dahası tablet iOS 4 ile daha iyi çalışıyor. iPad 2 ise iOS 6'ya yükseltilebiliyor, ancak onun yerine iOS 5'le kullanmanızı öneriyoruz.

Benzer durum iPhone için de geçerli. iPhone 4'ünüz varsa iOS 7 sizin için en iyi seçenek olmayabilir.

Kullanmadığınız uygulamaları ve fotoğrafları silin

Kullanmadığınız uygulamaları ve fotoğrafları silin

Kullanmadığınız uygulamaları ve fotoğrafları silin

iPad'iniz uzun zamandır kullanmadığınız uygulamalar ve fotoğraflarla dolup taşıyorsa, temizliğin zamanı gelmiş olabilir. Bir-iki uygulamayı kaldırmanız performansta büyük bir fark oluşturmayabilir, ancak çoğumuzun cihazında zaman içinde onlarca uygulama birikebiliyor.

Ayarlar > Genel > Kullanım yolunu izleyip iPad'inizde ne kadar alan kaldığını kontrol ederek işe başlayabilirsiniz. Burada hangi uygulamaların ne kadar depolama alanı kullandığını da görebilirsiniz.

PhoneClean'i deneyin

Web tarayıcınızın önbelleği gibi iPad'inizde kendiniz silemeyeceğiniz şeyler de var. iOS cihazınızda bu tür çöpleri temizlemenize yardımcı olacak başarılı uygulamalardan bir tanesi de PhoneClean.

PhoneClean ile cihazınızda açabileceğiniz boş alan, cihazdan cihaza değişiyor. Ancak çöplerden arınmış bir cihazın size zararı dokunmayacaktır. Uygulamayı eski ve yeni iPhone'unuzu temizlemek için de kullanabilirsiniz.

Spotlight aramayı kapatın

Spotlight aramayı kapatın

Spotlight aramayı kapatın

Spotlight işlevini şimdiye kadar kaç kere kullandınız? Spotlight araması harika bir işlev olabilir, ancak onu çoğu zaman kullanmıyoruz. Uygulamalarınızı düzen içinde saklıyorsanız, tüm cihazınızı devamlı olarak indeksleyen Spotlight'a ihtiyacınız yok.

Spotlight'ı kapatmak için Ayarlar > Genel > Spotlight Araması yolunu izleyin ve listedeki tüm öğelerin işaretlerini kaldırın. Spotlight'ı sadece belirli öğeler için kullanıyorsanız, bu öğeleri işaretli bırakabilirsiniz.

Tekrar değerlendirin

iPad'iniz günlük ihtiyaçlarınızı artık karşılayamıyorsa, onu atmak yerine çocuğunuza veya arkadaşınıza verin. Onu kullanabileceğiniz birçok yer de var. Yüzlerce fotoğrafınız varsa iPad'inizi bir medya albümüne dönüştürebilir, arabanıza monte ederek navigasyon cihazı olarak kullanabilir veya mutfağınızda kullanacağınız bir yemek kitabı haline getirebilirsiniz. Bir başka seçenek ise ikinci el satış sitelerinde eski iPad'inizi satışa çıkarmak veya değiş tokuş etmek.

Okuyucu Yorumları