iPad iyi mi, kötü mü oldu?

Apple iPad'in satış rakamıyla övünüyor ama bu büyük başarı, bakın arka planda neye mal oluyor...

Apple'ın iPad çıkmazı!

RBC Capital Markets'tan analist Mike Abransky'nin, Perşembe günü yatırımcılara gönderdiği not iPad'in Mac satışlarına toz yutturduğuna dair iddialı açıklamalar içeriyordu. iPad, satış sırasında Birleşmiş Milletler'de haftada 110 bin satış rakamıyla Mac'in önüne geçti ancak 2010'un ilk çeyreğinde haftada 246 bin satan iPhone 3GS'nin arkasında kaldı.

Abramsky'e göre ayrıca Apple mağazaları iPad'ler için bekleme listesi oluşturuyor. Şu an için iPad'in yokluğundan dolayı mı yoksa Apple'ın dünya piyasasına girişi için iPad'leri depoladığı için mi böyle bir liste hazırlanıyor, bilinmiyor.

Ayrıca analistçinin bir açıklaması da iPad'in diğer Apple ürünlerinden %25'lik bir pay aldığı yönünde. Ancak bu payların Mac'lerden mi yoksa iPad ya da iPod'lardan mı olduğu bilinmiyor. Başka bir deyişle, iPad iyi satıyor ama diğer yandan bazı Apple ürünlerinin önünü tıkıyor.

Öte yandan reklam firması Chitka'nın verilerine göre de Mac OS'un internet trafiğinde geçen ay %3'lük bir artış oldu. Bu artışın sebebi de iPad'in yaygınlaşması olabilir.

Okuyucu Yorumları