iPad mini'nin ilk kurbanı bu cihaz olabilir

iPad Mini'nin tanıtılmasıyla birlikte Apple'ın "ona kurban edeceği" efsane cihazı belli oldu!

iPad mini'nin ilk kurbanı!

Apple'ın 7.85 inç'lik iPad Mini'yi tanıtmasına belki de saatler kaldı. iPad Mini'nin en güçlü rakiplerinin Kindle Fire HD, Microsoft Surface, Nexus 7 gibi tabletler olacağı kesin. Ancak iPad Mini'ye kendini ilk feda eden tabletler, görünüşe bakılırsa bu tabletler olmayacak; aksine Apple'ın kendine ait bir cihazı olacak.

Apple, dünya çapında satış rekorları kıran iPod nano'yu piyasaya sürmeden önce Eylül 2005'de şirketin en çok satan MP3 çalıcısı olan iPod mini'yi öldürmüştü. Dolayısıyla iPod mini'nin ömrü, 9 ay bile sürmemişti. Evercore Parnters'dan analist Rob Cihra'nın sözlerini aktaran AppleInsider, iPad mini'nin ilk kurbanının iPad 2 olacağını iddia ediyor. Cihra'ya göre Apple, "ürün aşamalarında" karışıklığa neden olmamak için iPad 2'nin üretimini durduracak.

Bununla birlikte iPad 2'nin ömrünün tamamlanması, Apple'ın uygun fiyatlı iPad'ler sunmayacağı anlamına gelmiyor. iPad mini'nin 16 farklı konfigürasyonla satışa sunlması bekleniyor (16, 32, 64GB, Wi-Fi, Wi-Fi + 3G, beyaz, siyah gibi).

Okuyucu Yorumları