Samsung Galaxy Tab S6 Lite İnceleme

Samsung'un en uyumlu iPad rakibi Galaxy Tab S6 Lite'ı tüm özellikleriyle A'dan Z'ye inceledik!

CHIP Online Notu 81
  • Kullanım seçenekleri
  • Sağlam tasarım
  • S Pen kalemi dahil
  • İdeal pil ömrü
  • Samsung Kids menüsü
  • Uygun pil ömrü
  • Stereo hoparlör
  • İşlemci seçimi
  • TFT panel

Bir dönem çok sayıda marka ve modelin yer aldığı tablet pazarında, özellikle akıllı telefonların ekranlarının büyümesi ile alan daraldı ve adamakıllı bir tablet satın almak için elle tutulur 3 marka kaldı diyebiliriz. Bunlar da Samsung, Huawei ve Apple kuşkusuz. Bu 3 marka da yeni modellerle hem iyi ürünlere imza atıyorlar, hem de tablet pazarındaki özellikle giriş segmentindeki markalara baktığınızda, adı sanı belli olmasıyla güven verdikleri kesin. Bugün inceleyeceğimiz Samsung Galaxy Tab S6 Lite da bunlardan biri oluyor.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite Tasarımı Nasıl?

Samsung Galaxy Tab S6 Lite Tasarımı Nasıl?

Tab S6 Lite, henüz gayet taze bir tablet modeli. Bu ay içinde satışa çıkan Tab S6 Lite, hem genel görünüş itibariyle güzel bir model, hem de iyi bir tablet arayanlara geniş kullanım seçeneği sunmasıyla da gayet tercih edilesi bir model oluyor.

Oldukça ince bir tablet olan S6 Lite, 7 mm kalınlığında. 437 gram ağırlığıyla ise rakiplere muadil. Elbette burada malzeme kalitesi devreye giriyor. Zira tablet alüminyum arka yüzey ve kenar çerçevelerine sahip.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite'ın Öne Çıkan Özellikleri

Tabletin çevresine baktığımızda, önemli noktalara arasında 3.5 mm kulaklık girişinin bulunması, hafızasını 1 TB'a kadar arttırabileceğiniz microSD kart seçeneğine yer vermesi ve çift taraflı konumlandırılan AKG destekli stereo hoparlörlere sahip olması yer alıyor.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite Ekran Özellikleri

Samsung Galaxy Tab S6 Lite Ekran Özellikleri

10.4 inç büyüklüğünde ekran bulunduran tablet, böylece geniş bir görüş alanı bizlere sunuyor. Ekran paneli olarak TFT tercih edilmiş. Ekran güzel görünse de, burada AMOLED panel görmeyi isterdik doğrusu. Zira doygunluk ve parlaklık açısından TFT panel biraz daha zayıf kalıyor. Film izlerken veya oyun oynarken, AMOLED panele kıyasla daha soluk durduğunu söyleyebiliriz.

Ekranın çözünürlüğü 1200x2000 piksel olurken, ekran en – boy oranı 5:3 ve piksel yoğunluğu da 224 ppi seviyesinde.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite S Pen Özellikleri Neler

Samsung Galaxy Tab S6 Lite S Pen Özellikleri Neler

10.4 in büyüklüğündeki ekran bize çizim yapmak için gayet yeterli bir alan sunarken, elbette S6 Lite beraberinde S Pen stylusu getiriyor. Kutusu içinden çıkan bu kalemi kullanmadığınız durumlarda da, tabeltin manyetik alanında taşıyabiliyorsunuz.

Gerektiğinde notlarınızı alabileceğiniz, eğer çizim yönleriniz varsa yaratıcılığınızı konuşturabileceğiniz bu S Pen, rahat bir tutuşa sahip. 0.7 mm kalem ucu ve 4096 basınç hassasiyeti ile gerçek bir kalem kontrolü sağlayan S Pen, kenarında yine bu tuş bulunduruyor. Bu tuşa basarak S Pen menüsünü açıyor ve buradan seçiminizi yapıyorsunuz.

S Pen ile yine ekran kapalıyken notlarınızı alabilir, ekran notundan AR Karalama'ya, Akıllı Seçim'den PENUP'a kadar yeteneklerinden faydalanabilirsiniz. PENUP uygulaması içinde, çizim işine gönün verenler kadar özellikle çocuklar için birbirinden geniş çizim seçenekleri yer alıyor. Muhakkak bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite'ın Kids Arayüzü Nasıl?

Samsung Galaxy Tab S6 Lite'ın Kids Arayüzü Nasıl?

Bu arada çocuklardan bahsetmişken, ayrıca Galaxy Tab S6 Lite'ın çocuklara özel bir tablet olduğundan bahsetmek lazım. Bildirim çekmecesinde görebileceğiniz Samsung Kids ile çocuklara özel şifreli bir bölüm oluşturabiliyorsunuz. Samsung Kids arayüz uygulaması ile beraber tablet kullanımı tamamen anne ve babanın kontrolünde olabiliyor. Bu uygulama ile oyun süresi sınırı belirleyebiliyor, izinleri kontrol edebiliyorsunuz. Ayrıca burada yer alan çocuklara özel uygulamalar da mevcut. Bunlarla çocukların eğitimine yönelik de destek sağlanabiliyor.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite Özellikler

Samsung Galaxy Tab S6 Lite Özellikler

Evet, yavaş yavaş işletim sistemi detaylarına girdiğimiz göre buradan devam edelim. Galaxy Tab S6 Lite, Android 10 işletim sistemiyle geliyor ve One UI 2 arayüzünü kullanıyor. Geniş seçenekler sağlayan bu arayüzde, varsayılan olarak bazı uygulamalar da yüklü olarak geliyor. Bunlar arasında Netflix ve Microsoft uygulamaları da bulunuyor. Bu arada tablette 1 yıllık Microsoft 365 Bireysel aboneliğin ücretsiz olarak sunulduğu bilgisini de verelim.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite Oyun Performansı

Galaxy Tab S6 Lite'ın teknik kadrosuna bakacak olursak, tabletin çok üst düzey performans sunacak kapasitede bir işlemciye sahip olmadığını söylemek lazım. Tablette Exynos 9611 işlemci yer alıyor ve bu işlemci zorlu uygulamalar için pek güçlü değil doğrusu. Fakat tabletin genel kullanım çerçevesinde size sorun yaşatmayacak, oyun oynuyorsanız, büyük sıkıntı çekmeyeceksiniz. Mesela Call of Duty: Mobile'ı rahat oynayabilirsiniz.

Ancak ekranlar arası geçişte ve uygulamalar arası geçişlerde de zaman zaman gecikme yaşatması da can sıkıcı olmadı değil doğrusu. Bunu da bir not olarak ilave edelim.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite Depolama ve RAM

Tabletin Ram kapasitesi 4 GB, depolama alanı da elimizdeki modelde 64 GB. Ayrıca 128 GB'lık seçeneği de var, fakat sanıyorum şu an Türkiye'de satışta bulunmuyor. Bu arada elimizdeki modelde LTE desteği yok, LTE destekli modeli ise bulabiliyorsunuz.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite Pil Ömrü

Samsung Galaxy Tab S6 Lite Pil Ömrü

Galaxy Tab S6 Lite'ın pil kapasitesi 7040 mAh. Bu boıyutta bir tablet için oldukça standart bir alan olduğunu söyleyebiliriz. Bununla beraber tablet sık şarj etmeyi düşünmenize gerek yok. Gayet iyi bir pil ömrü sağlayabiliyor tablet. Tipik bir günlük kullanımı rahat karşılayabiliyor; YouTube videosu izleyebiliyor, oyun oynayabiliyor ve sosyal medya uygulamalarınızı kullanabiliyorsunuz. Uzun video görüşmelerinde de sorun yok, idareli bir pil kullanımı sunabiliyor cihaz.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite Hızlı Şarj Özelliği Var Mı?

Kutu içeriğinde yer alan şarj adaptörü ise 15W gücünde. 15W'lık hızlı şarjı destekleyen tablet, elbette son zamanlarda akıllı telefonlardan alışkın olduğumuz ölçüde yüksek hızlı şarj performansı sunmuyor.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite Kameralar

Samsung Galaxy Tab S6 Lite Kameralar

Son dönemde özellikle bu ti mobil cihazlarda o kadar geniş özelliklere sahip kameralar gördük ki, Galaxy Tab S6 Lite, ön ve arka tarafta birer kamera bulundurmasıyla çok sade geliyor doğrusu. Tabletin arka tarafında köşeye yerleştirilmiş 8 MP'lik bir arka kamera yer alırken, ön tarafta da kamera 5 MP olarak konumlandırılmış. Ön kamerayı görüntülü görüşmeler için uygun yapıda. Ekranın da büyük olmasıyla özellikle uzaktan eğitimde ve video konferanslarına katılmak için rahatlıkla kullanılabilir. Ayrıca ön kamera ile tabletin yüz tanıma özelliğinden de faydalanabiliyorsunuz.

Arka kamera ise HDR desteği gösteriyor. Bu kamera ile 2x ve 4x yakınlaştırma yapabiliyor, Canlı Odak özelliğinden faydalanabiliyorsunuz. Bu yetenekleriyle temel kamera ihtiyaçlarını karşıladığını söyleyebilir, ancak kameralarda büyük işler beklememek gerekiyor.

Bu arada hem ön hem arka kamerayla Full HD video kaydı da yapabiliyorsunuz.

Özetle

Sonuç olarak Galaxy Tab S6 Lite, uzun süre kullanabileceği iyi bir tablet arayışı içinde olan kullanıcılar tarafından tercih edilebilir. Özellikle S Pen ile beraber geliyor olmasıyla kullanım alanını genişleten tablet, Lite model olmasıyla işlemci tercihi bakımından yüksek performans isteyen kullanıcılara ise hitap etmiyor.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite Fiyatı Ne Kadar?

Galaxy Tab S6 Lite'ın fiyatı ise elimizdeki modeliyle şu sıralar 2699 TL.

Kimler Almalı

Galaxy Tab S6 Lite, 2000 TL – 3000 TL fiyat aralığında iyi ve kullanışlı bir tablet arayan kullanıcılar tarafından tercih edilebilir.

Alternatifleri

Galaxy Tab S6 Lite'a alternatif olarak Huawei MatePad modelleri ve Apple iPad modelleri de değerlendirilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
81
İşletim SistemiAndroid 10
İşlemciExynos 9611
Çekirdek (CPU)8
Ekran TeknolojisiTFT
Ekran Boyutu10.4 inç
Ekran Çözünürlüğü1200 x 2000 px
Grafik İşlemciMali-G72 MP3
Bellek (RAM)4 GB
Dahili Depolama64 GB
Arttırılabilir Depolama256 GB
Ön Kamera5 MP
Arka Kamera8 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSVar
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIYok
USBVar
Pil Kapasitesi7040 mAH
Boyutlar154 x 244 x 7 mm
Ağırlık467 gr.
Okuyucu Yorumları