iPad vs Surface: Ekranlar savaşı başlıyor!

Apple ve Microsoft'un son oyuncakları arasında yeni savaş başladı: Kimin ekranı daha iyi?

Ekranlar savaşı başlıyor!

Üçüncü jenerasyon iPad ve uzun süredir beklenen Microsoft Surface tablet arasındaki rekabet şimdiden başlamış gibi görünüyor. DisplayMate'e göre Microsoft'un Surface RT tabletinde kullanılacak olan ekran, yeni iPad'in Retina ekranına göre çok daha keskin bir görüntü sunabilecek ve bu, Clear Type teknolojisi sayesinde olacak. Surface RT, 26 Ekim tarihi ile satışa sunulacak. 10.6 inçlik ekrana sahip olacak cihaz, 1366 X 768 piksel çözünürlükle karşımıza çıkacakken. Üçüncü jenerasyon iPad 9.7 inç ekranında 2048 X 1536 piksel çözünürlüğe sahip. Her bir piksele düşen nokta birimi ise iPad'de 264 PPI iken, Surface'te 148 PPI.

Her iki sistemin de duruma göre çok iyi performans verdiğine değinin Display Mate, bazı durumlarda "Clear Type"ın daha iyi olduğuna ve bazı durumlarda da yeni iPad'in retina sisteminin ön plana çıktığını dile getirdi.

Microsoft'un Uygulamalı Bilimler araştırma direktörü koltuğunda oturan Steven Bathiche ise bir internet sitesine şunları söyledi; "Microsoft şu anda piyasada bulunan en detaylı piksel 'rendering' teknolojisine sahip. Özellikle farklı ışık ve oda altında yeni iPad ile yapılan karşılıklı testlerde, birçok kullanıcının Surface üzerinden daha iyi görüntü kalitesi aldığına şahit olduk."

Piyasaya sunulmaya hazırlanan Surface modellerinin ardından piyasaya çıkacak olan "Windows Pro Surface" modeliyse 1920 X 1080 çözünürlüğe ve nokta başına 208 PPI'ye sahip olacak.

Okuyucu Yorumları