iPad yüzünden ilginç kovulma hikayesi

Apple'ın birinci kuralı: Apple ürünleri hakkında konuşmayacaksınız. Apple'ın ikinci kuralı...

Dövüş Kulübü'ne hoş geldiniz!

Geçtiğimiz birkaç gün Apple çalışanı Gary Powell için çok zor geçti. Cebinde taşıdığı iPhone protipinin, bir pembe diziye dönen kaybolma hikayesini size daha önce aktarmıştık. Üstelik bildiğiniz gibi Apple ürünlerinin basına sızması da ilk defa olmuyor.

Powell'ın kaybettiği telefonu ele geçiren ve yayınlayan Gizmodo sitesi telefonu Apple'a iade etti ve Powell'ın işten çıkartılmaması için ricada bulundu. Bilindiği kadarıyla Gary Powell halen görevinin başında. Ama herkes onun kadar şanslı değil. Apple'ın kurucularından Steve Wozniak, Wired'a verdiği bir röportajda çok daha talihsiz bir Apple çalışanının benzer bir sebepten dolayı işten çıkartıldığını açıkladı.

Bir garip kovulma hikayesi...

Bir garip kovulma hikayesi...

Wozniak'ın bahsederken sadece isminin kısaltması ile, A.J. şeklinde bahsettiği eski Apple çalışanın suçu ise Wozniak'a sadece 2 dakika iPad 3G'yi göstermek. Wozniak; "Eğer gösterdiğinin iPad 3G olduğunu söylemese asla bilemezdim ve bilseydim bana göstermemesini söylerdim" diyor.

Wozniak'ın röportajındaki asıl ilginç nokta ise şu sözlerinde gizli; "iPad tanıtımı gecesinde bu olayı Steve Jobs'a anlattım, o da "önemli değil" dedi. Sonrasında ailelerimizden bahsettik. Ama o mühendis daha sonra kovuldu".

Yani A.J., Apple'ı Apple yapan, eğer olmasaydı iPad'in de olmayacağı Steve Wozniak'a iPad 3G modelini 2 dakika gösterdiği için işinden kovuldu.

Okuyucu Yorumları