iPhone, 10. yıl dönümünde ne yapacak?

iPhone 7'nin beklenen büyük sıçramayı yapamadığını düşünüyorsanız, telefonun 10. yıl dönümüne denk gelecek iPhone 8 için heyecanlanmaya başlayın...

iPhone, 10. yıl dönümünde ne yapacak?

Apple'ın geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen büyük etkinliğinde görücüye çıkardığı iPhone 7 ve iPhone 7 Plus dikkatleri yine üzerine çekmeyi başardı. Fakat, 2017'nin firmanın ürettiği ilk iPhone'un 10. yıl dönümü olması nedeniyle kullanıcılar şimdiden heyecanla bekledikleri iPhone 8 hakkında tahminler yürütmeye başladılar.

Cupertinolu firmanın akıllı telefon tarafındaki en son büyük sıçramayı iPhone 5S'ten iPhone 6'ya geçişte yaptığını düşünürsek iPhone'un 10. yıl dönümüne denk gelen iPhone 8'e dair beklentileri tahmin etmek zor değil. Aslında normal sıralamada iPhone 7S'in gelmesi gerekse de, Apple'ın 10. yıl dönümü için bu sırayı bozup iPhone 8'i sahneye çıkartmasına kesin gözüyle bakılıyor.

iPhone 7 incelemesi... Tıklayın...

Henüz dumanı üstünde tüten iPhone 7'nin yanında iPhone'a dair daha önceki dedikodulardan yola çıkarsak aslında iPhone'un birçok olasılığı henüz gerçeğe dönüştürmediğini fark ediyoruz. Bunlar arasında örneğin Apple'ın bir zamanlar safir cam materyalden yapılma bir iPhone üzerinde çalıştığı iddiası var.

Bu materyal iPhone'un 10. yıl dönümüne damga vurabilir

Bu materyal iPhone'un 10. yıl dönümüne damga vurabilir

Firmanın mevcut alüminyum tercihiyle yenilikçilik anlamında mimari açıdan artık sınırlarına ulaştığını söyleyebiliriz. Dolayısıyla safir materyalden yapılma bir gövde tercihi oldukça yerinde bir hamle olabilirdi. Fakat bu tercihin beraberinde getireceği yüksek maliyet firmanın planlarını yeniden değiştirmesine neden olmuş gibi görünüyor.

Diğer yandan, Eylül etkinliğinde Airpod'lar ya da 3.5 mm'lik kulaklık girişinden vazgeçilmesi kadar yankı uyandırmayan fakat aslında onlardan daha önemli bir yenilik de var. O da yeni Apple Watch'larda seramik bir materyalin de kullanılması. NASA gibi önemli organizasyonlar tarafından da tercih edilen "zirkonyum seramik" adlı bu materyal dayanıklılığı, radyo dalgalarına karşı geçirgenliği, ısıyı dağıtma özelliği, çizilmeye karşı dayanıklılığı ve üretim kolaylığıyla dikkat çekiyor.

Apple'ın seramik materyallere dair daha birçok patenti bünyesinde barındırdığı da bilinen bir gerçek. Dolayısıyla iPhone konseptinin 10. yıl dönümünde teknoloji dünyasının heyecanla beklediği yeni devrimci yeniliğin böyle bir materyalle bağlantılı olabileceğini şimdiden söyleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları