iPhone 12 Farklı Ekran Boyutlarıyla Gelebilir

Apple'ın 2020 yılında tanıtması beklenen iPhone modellerinin tamamı OLED ekranla ve farklı ekran boyutlarıyla gelebilir!

iPhone 12'de ekranlar değişebilir!

2018 yılında Apple, neredeyse çerçevesiz iPhone modellerinin ilk serisini başlattı ve 2017'de iPhone 8'e kadar çıkan modellerde gördüğümüz büyük üst ve alt çerçevelerden uzaklaştı. Apple, çerçeve boyutlarındaki düşüşle beraber yeni akıllı telefon modellerinde ekran büyüklüklerini arttırmaktan da çekinmedi. Öyle ki, iPhone X ailesindeki küçük model olan iPhone X, 5.8 inç boyutunda bir panele sahip.

Son yıllarda daha yaygın hale gelen geniş ekranlı akıllı telefonları kullanmakta zorlananlar için Apple cephesinden bazı iyi haberler var. DigiTimes'ın verdiği bir rapora göre, 2020'de tanıtılacak olan iPhone modelleri, yeni ekran teknolojisi OLED'e tam olarak geçiş yapacak ve bu gelişme, bir sonraki nesil iPhone modellerinde yeni ekran boyutlarını da beraberinde getirecek.

Şu anda sahip olduğumuz mevcut 5.8, 6.1 ve 6.5 inçlik modeller yerine, 5.42 inç'e kadar küçük bir ekran boyutundan başlayan bir iPhone serisi bizi bekliyor olabilir. 5.42 inç, birkaç yıl önceye kadar kullandığımız akıllı telefonların çoğuna kıyasla kesinlikle küçük değil ancak çerçeveleri mümkün olduğunca azaltan bir tasarım trendi söz konusu olduğunda bu modelin günümüzde piyasada yer alan 5.5 inç ekran boyutuna sahip iPhone 8 Plus'a göre elde çok daha rahat bir hisse sahip olacağı bariz.Yine de görünüşe göre bu modelde iPhone SE ile kıyaslanabilecek kompakt bir tasarım söz konusu olmayacak.

Büyük ekranlı telefonlardan hoşlanıyorsanız, yeni seride karşılaşabileceğiniz en büyük model de ilginizi çekebilir çünkü Apple'ın iPhone XS Max'ın mevcut 6,5 inçlik panelinden biraz daha büyük olan 6,67 inç ekran boyutuna yeni modelinde ulaşabileceği de söylentiler arasında. Bu ise yeni nesil iPhone modellerinin her birinin ekran boyutlarının 5.42, 6.06 ve 6.67 inç olabileceğini gösteriyor.

Daha önce ortaya çıkarılan raporlara göre Apple'ın 2020 yılında tanıtacağı iPhone modelleri ayrıca arkalarında birer 3D kamera bulunduracak. 2019 modellerinde ters kablosuz şarj ve daha büyük bir batarya gibi özellikler olacağı söylentileri de ilgi çeken diğer dedikodular arasındaki yerini koruyor, fakat bütün bunların doğruluğunu bize zaman gösterecek.

Okuyucu Yorumları