iPhone 14'te beklenen bu yenilik olmayacak

Yeni sızıntılara göre Apple’ın beklenen iPhone 14 Pro modellerinde bu yenilik olmayacak.

iPhone 14'ten bu yeniliği beklemeyin

Apple’ın 4 iPhone 14 modelini eylül ayının ortasında tanıtması bekleniyor, ancak yeni telefonlarda ne tür güncellemeler göreceğimiz konusunda hala birçok soru işareti bulunuyor.

Gelen son sızıntılara göre Apple, bu yıl telefonlarında depolama kapasitelerini artırmayacak. iPhone 14’ün Pro sürümlerinin mevcut iPhone’larla aynı depolama kapasitelerine sahip olması bekleniyor. Yani muhtemelen iPhone 14 Pro modellerini 128 GB, 256 GB, 512 GB ve 1 TB kapasite seçenekleriyle göreceğiz. Daha önceden iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’in başlangıç kapasitelerini artıracağına ve depolama alanlarının 2 TB’a kadar çıkacağına dair söylentiler vardı, fakat yeni sızıntıya göre bu doğru değil.

Öte yandan iPhone 14 ve iPhone 14 Max’in ise işlemci konusunda bir güncelleme almayacağı uzun zamandır söyleniyor. Yani her 2 yeni model de iPhone 13 serisiyle aynı A15 Bionic işlemciyi kullanabilir. Bu anlamda eğer bir üst işlemciye geçiş yapmayı planlıyorsanız Pro modellerine yönelmeniz gerekecek.

Bununla birlikte telefonların hem selfie kamerası hem arka kameraları açısından iyileştirmelere sahip olması bekleniyor. Bu nedenle bu telefonları almak isteyenler için ortada hala bir neden olacak.

Apple’ın iPhone 14 serisini eylül ayında tanıtması bekleniyor.