iPhone 3G'nin karaborsa fiyatı kaç Dolar?

Stoklar tükendi, iPhone 3G karaborsaya düştü. Bakın 299 Dolarlık telefon kaç Dolara alıcı buluyor.

iPhone 3G karaborsada!

iPhone 3G'ye olan talep hızla artıyor. iPhone 3G'ye ilgi o denli artmış durumda ki, Ebay'de iPhone 3G'lerin fiyatı 1000 dolara kadar çıkıyor. Peki ama neden?

Analistlere göre, 11 Temmuz'da satışa çıkan iPhone 3G, 3 gün içinde 1 milyondan fazla satmayı başardı. iPhone 3G'ye olan yüksek talep halen devam ediyor. Hal böyle olunca iPhone 3G ürününü edinmek isteyen tüketiciler, bu ürüne ulaşmakta sıkıntı yaşıyorlar.

ABD'de 16GB olan iPhone'un fiyatı 299 dolarken, 8GB'lık sürümü ise 199 dolara alıcılarını bekliyor. Ancak iPhone 3G'ye ulaşamayan pek çok kişi bu fiyatın çok üstüne razı olmak zorunda kalıyor. Talebi Apple karşılayamayınca, Ebay'de satışa çıkan iPhone 3G'lerin fiyatları 1.000 dolar sınırını dahi geçebiliyor.

iPhone şu an 20 ülkede satışa sunulmuş durumda

iPhone şu an 20 ülkede satışa sunulmuş durumda

Hatta Ebay'de bulunan iPhone 3G'lerden birinin fiyatı 2.325 dolar seviyesini de gördü. 8GB'lık iPhone 3G'ler ise Ebay'de 800 ila 900 dolar arasında bir fiyata ulaşıyor.

iPhone 3G, şu an için 20 farklı ülkede satışa sunulmuş durumda, ancak Apple en az 70 ülkeye iPhone ürünlerini ulaştırmayı hedefliyor.

Aslında Apple'ın yaşadığı tek sorun iPhone 3G'den yeteri kadar pazara arz etmemesinden ibaret denilebilir. İlk jenerasyon iPhone'lardan 270,000 adet satılmışken, iPhone 3G'nin 3 gün içinde 1 milyon adede ulaşması Apple'ın da tahminlerini oldukça aşmış gibi görünüyor. Ebay'de bulunan iPhone'lar ise, bu iPhone 3G kıtlığının hüküm sürdüğü şu sıralarda fahiş fiyata alıcılarını bekliyor.

Okuyucu Yorumları