iPhone 3G S en iyisi mi? İşte testler...

iPhone 3G S; iPhone 3G, Palm Pre ve G1'e karşı... Yeni iPhone ne kadar hızlı? İşte test sonuçları...

iPhone 3G S çok mu hızlı?

iPhone 3G S'ler piyasaya duyurulduğu günden beri ilgi odağı haline gelmiş durumda. Fakat rakiplerinin tasarım ve performans düzeyleri kullanıcıları akıllı telefon alımında çelişkiye düşürebiliyor. AnandTech sitesinde yayınlanan bir test raporu, duyurulduğu günden beri ilgi odağı olan iPhone 3G S'leri Palm Pre ve diğerleriyle kıyasladı. İşte karşımızda duran sonuçlar...


Bir bakışta iPhone 3G ve iPhone 3G s
iPhone 3G S en iyisi mi? İşte testler...

Palm Pre'lerde olduğu gibi 3GS'ler de ARM Cortex A8 600 MHz işlemcilere sahip.

Karşılaştırmalar devam ediyor...

Karşılaştırmalar devam ediyor...

Testte karşılaştırmalar bir adım daha ileri götürülüyor; rakipler kullanıcıların en çok kullandığı uygulamalar bazında kapışıyor.

Aşağıdaki tabloda iPhone 3G, 3GS, Palm Pre ve T-Mobile G1 arasında Wifi üzerinden birkaç siteye bağlanma sürelerini görebilirsiniz.

Karşılaştırmalar devam ediyor...

Yeni iPhone 3G S web sayfalarını %122 daha hızlı render ediyor. 3G S'lerin kimi durumlarda web sayfalarını Pre'lerden daha hızlı render etmesini Palm Pre'nin webOS işletim sistemi daha yeni çıkmasına bağlamak yanlış olmaz.

Uygulama açılış süreleri de bu kıyastan nasibini alıyor.

Karşılaştırmalar devam ediyor...

Karşılaştırmalar gösteriyor ki iPhone 3G'ler 3G S'lerin yanında adeta kaplumbağa gibi kalıyor. iPhone 3G S'in elde ettiği başarıyı yeni CPU mimarisine borçlu diyebiliriz. Kutlarız iPhone 3G S!

Okuyucu Yorumları