iPhone 3G S, MacBook, Safari ve daha fazlası

iPhone'dan Safari'ye, yeni MacBook'lardan Snow Leopard'a WWDC'ye damgasını vuran duyurular

Apple WWDC'de şov yaptı

San Fransisco'da düzenlenen Apple'ın World Wide Developers Conferece ya da kısa adıyla WWDC'ye, dev firmanın son yenilikleri damgasını vurdu. Steve Jobs görünürlerde yoktu ama WWDC gösterilecek tüm sunumların hazırlanmasına evinden katkıda bulunduğu biliniyor.

WWDC'de ilk olarak Apple yeni MacBook Pro diz üstü bilgisayarını tanıttı. 3,06 GHz hıza kadar çıkabilen ve 8 GB'a kadar bellek desteği sunan yeni MacBook Pro arasında en çok ilgiyi 17 inçlik ve 6 MB ön belleğe sahip modeli gördü. 13 inçlik modellerin 1199 ile 1499 dolar arası, 15 inç modellerin 1699 - 2299 dolar arası ve 17 inç modellin 2499 dolara satılacağı da WWDC'de duyuruldu.

WWDC'de Apple'ın yeni işletim sistemi Snow Leopard'ın bir demosu da katılımcılarla paylaşıldı. Snow Leopard'ın en göze çarpan özelliği ise hızı oldu. Apple, yeni sistemin öncekilerden çok daha hızlı çalışacağını belirtti.

Safari 4 ve iPhone 3G S

Safari 4 ve iPhone 3G S
Safari 4 yayınlandı.

Apple'ın yeni tarayıcısı Safari de yine WWDC'nin gözlerinden biriydi. Leopard ve Tiger işletim sistemlerinin yanı sıra Windows için de piyasaya çıkan Safari 4 eklentileri önceki sürümlere göre daha iyi yönetebildiği ve örneğin bir web sayfasındaki Flash çökse bile sayfanın kapanmak zorunda kalmayacağı katılımcılara anlatıldı. Yeni Safari'yi şu adresten indirebilirsiniz.

Ve tabi ki WWDC'de yeni iPhone 3G S de dikkatleri üzerine toplamayı başardı. Şu haberimizde size tüm detaylarını aktardığımız iPhone 3G S, tanıtılan ürünler arasında en çok ilgili gören Apple ürünlerinden biri oldu.

Okuyucu Yorumları