iPhone 3GS'in şifrelemesi işe yaramıyor

Devlet kullanıyor, özel sektör kullanıyor. Apple'a göre güvenli; ama bakın hackerlar ne diyor...

iPhone 3GS kevgir gibi!

Apple'ın açıklamasına göre hükümet ajansları ve dev özel sektör şirketlerinde yüz binlerce iPhone kullanılıyor. iPhone sözde girişim dostu ve güvenliği sıkı bir platform. Ancak gerçek bunun tam tersi, iPhone 3GS'in güvenliği o kadar zayıf ki, ücretsiz bulunan hazır araçlarla iki dakikada kırılabiliyor.

iPhone'lardan veri kurtarma ve adli araştırma işlerinde uzmanlaşan, iPhone geliştirici ve bir hacker olan Jonathan Zdziarski, iPhone 3GS'in güvenliğinin çok zayıf olduğunu belirtiyor. "Bir geliştirici olarak daha önce hiç bu kadar zayıf bir güvenlik uygulaması görmemiştim. Şu anki güvenlik tehdidinin boyutlarını tasvir etmek bu yüzden çok zor." diyor.

Kolay kullanımı ve Apple iStore'dan satın alınabilecek sayısız yazılımı, birden çok dokunuşu algılaması, şıklığı ve moda olmasıyla iPhone 3GS iyi bir telefon. Ancak hackerlara göre Apple'ın güvenlik açıklamaları tamamen yanlış. "Şifreleme sistemi kredi kartı ve sosyal güvenlik numarası gibi çok önemli bilgileri korumaya gelince işe yaramıyor" diye de ekliyor Zdziarski.

CHIP Online notu: 3G hakkında bilmek istediğiniz her şey sizler için hazırladığımız özel dosyada sizleri bekliyor!

Hangi 3G telefonu tercih etmeli? İşte şu anda en çok ilgi gören 3G telefonlar...

Önemli bilgiler iki dakikada, bütün disk...

Önemli bilgiler iki dakikada, bütün disk...
Hackerlar güvenlik yokmuşçasına hızla verilere erişebiliyor

Hackerlara göre daha önce hiçbir güvenlik sistemi olmayan ilk nesil iPhone ve iPhone 3G ile yeni iPhone 3GS arasında şifrelemeye karşın güvenlikte fark yok. Hackerlara göre önemli bilgiler iki dakikada, bütün diskin kopyası ise 45 dakikada çıkartılabiliyor. Red Sn0w ve Purple Ra1n gibi popüler hack yazılımlarıyla telefona özel bir kernel kuruluyor. Daha sonra SSH kurulup bilgiler aktarılıyor.

Ancak çok daha basit açıklar da var, Home tuşuna basıldığında hafızada otomatik bir ekran görüntüsü oluşuyor ve buna daha sonra erişmek mümkün. Klavye önbelleği var ki, bu da bütün tuşlamaların kaydedilmesini sağlıyor. Zdranski'ye göre bu tuş kayıtlarını ele geçiren yazılımlar bir yıldan uzun süredir var.

Büyük firmalar ve hükümet yetkilileri tüm bunlara rağmen iPhone 3GS kullanmaya devam ediyor.

CHIP Online notu: 3G hakkında bilmek istediğiniz her şey sizler için hazırladığımız özel dosyada sizleri bekliyor!

Hangi 3G telefonu tercih etmeli? İşte şu anda en çok ilgi gören 3G telefonlar...

Okuyucu Yorumları