iPhone 3GS mi, iPhone 4 mü, iPhone 4S mi?

"iPhone'dan vazgeçmem" diyorsanız, ancak hangi iPhone'u alacağınızı bilmiyorsanız doğru yerdesiniz!

iPhone 4S mi, 4 mü, 3GS mi?

Bir akıllı cep almak istiyorsunuz ve tercihinizi Apple'dan yana kullanacaksınız. Ancak fiyatı 3 milyara ulaşan iPhone 4S 64GB'a dökeceğiniz servete değer mi, yoksa daha önceki bir iPhone sürümü size yeterli mi? En son cebi almak bize her zaman daha çekici gelecektir, ancak iPhone 4 veya 3GS de işinizi görür mü?

iPhone 4 ve iPhone 3GS de inanılmaz derecede sevilen telefonlar ve imaja önem veriyorsanız, iPhone 4S'in iPhone 4 ile neredeyse aynı göründüğünü söyleyelim.

Bu makalemizde doğru iPhone'u seçmeniz konusunda size yardımcı olmaya çalışacağız.

iPhone 3GS mi, iPhone 4 mü, iPhone 4S mi?

iPhone 3GS mi, iPhone 4 mü, iPhone 4S mi?

Apple'ın yeni piyasaya sürdüğü 8GB'lık iPhone 4, iPhone 4S için uygun fiyatlı bir alternatif olabilir. Apple, iPhone 4'ün 16GB'lık ve 32GB'lık sürümlerinin üretimini durdurmuş bulunuyor. Ancak şanslıysanız bu kapasitelerde bir cep bulmanız da mümkün olabilir.

3 sene ürettikten sonra Apple tarafından üretimi durdurulan iPhone 3GS'yi ise çok uygun fiyatlarla ve tarifelerle satın almanız mümkün.

iPhone 3GS, 4 ve 4S iOS 5'i çalıştırabiliyor. Sadece iPhone 3G ve ilk iPhone bu güncellemeyi alamıyor. Bu arada iPhone 3GS'in normal bir SIM kart ile, iPhone 4 ve 4S'in daha küçük olan microSIM kartla çalıştığını söyleyelim.

Eski iPhone aksesuarlarınız varsa, yeni aldığınız iPhone'larda biraz sorun yaşayabilirsiniz. Bu, eski Apple dock'larında da sorun yaşayabileceğiniz anlamına geliyor (ancak bağlantı noktası aynıdır).

Bazı iPhone 3G ve 3GS aksesuarları, iPhone 4 ve iPhone 4S ile de kullanılabilir. Ancak yeni iPhone'ların boyutu farklı olduğundan dock'larda sorun yaşamanız muhtemel. iPhone 4 için üretilen hemen hemen tüm aksesuarlar, iPhone 4S ile de uyumludur. Ancak çok sıkı kılıflarda bu uyumu kontrol etmenizde fayda var.

iPhone 3GS neler yapabiliyor?

iPhone 3GS neler yapabiliyor?

iPhone 3GS neler yapabiliyor?

- 8GB müzik, uygulama, film ve fazlasını depolayabiliyor,

- Bir pusulaya, GPS'e ve harita özelliğine sahip,

- Çoklu dokunmatik 320x480 3.5 inç ekrana sahip,

- 3 megapiksel kamera, VGA video kaydı,

- 802.11b/g Wi-Fi, 2G ve 3G mobil ağ bağlantısı,

- Kablosuz ses için Bluetooth 2.1,

- USB ve Bluetooth üzerinden Kişisel Hotspot veri paylaşımı,

- Temel sesli denetim,

- iOS 5 ve iCloud desteği,

- Siyah renk.

iPhone 4'ün iPhone 3GS'den üstün yönleri

iPhone 4'ün iPhone 3GS'den üstün yönleri

iPhone 4 ise 3GS'e bunları ekliyor

- Daha hızlı A4 işlemci,

- 640x960 ile daha yüksek çözünürlük,

- Videolu arama için ön yüz kamerası,

- 5 megapiksel, 720p HD video kaydı yapabilen kamera ve LED flaş,

- Wi-Fi üzerinden kişisel hotspot,

- Daha hızlı 802.11n Wi-Fi erişimi,

- Siyah ve beyaz renklerde.

iPhone 4S'in artıları

iPhone 4S'in artıları

iPhone 4S'in artıları

- Daha hızlı çift çekirdekli A5 işlemci,

- CDMA, 3G ve 2G ağlarında çalışabilen "dünya telefonu",

- 16GB, 32GB veya 64GB müzik, uygulama, film ve fazlasını depolayabilme,

- 1080p HD video kaydı yapabilen 8 megapiksel kamera,

- Siri dijital yardımcı,

- Bluetooth 4.0,

- Düşük enerji özelliği.

Türkiye'deki fiyatlar ve cihaz kampanyaları

Türkiye'deki fiyatlar ve cihaz kampanyaları

Geldik en hassas konuya. Tercihinizi yapmanızda en etkili olacak faktör, şüphesiz fiyatlar. Bu bölümümüzde tek başına veya operatör kampanyası yoluyla alabileceğiniz iPhone fiyatlarını sizlerle paylaşacağız.

Telefonunuzu bir operatör yoluyla tarifeli olarak satın almayı düşünmüyorsanız, iPhone 4'ün 16GB'lık sürümünü yaklaşık 2.000 TL'ye, yeni iPhone 4 8GB'ı ise yaklaşık 1.650 TL'ye bulmanız mümkün. iPhone 4 64GB'ın sürümünün fiyatları ise 2.100 TL ile 2.500 TL arasında değişiyor.

iPhone 4S 16 GB ise yaklaşık 2.200 TL, iPhone 4S 32 GB yaklaşık 2.600 TL, iPhone 4S 64 GB yaklaşık 3.050 TL fiyat etiketine sahip.

Operatör'lerin iPhone kampanyalarına geldiğimizde ise iPhone 3GS'in şu an itibariyle yalnızca Vodafone tarafından sunulduğunu ("kısıtlı bir süre için") görüyoruz. Buna göre 24 ay boyunca 19 TL ödeyerek bir iPhone 3GS sahibi olmanız mümkün. Şirketin diğer 3GS kampanyalarına buradan erişilebiliyor.

Operatörlerin iPhone 4 ve iPhone 4S'e yönelik birçok kampanyası bulunuyor. İlgili kampanyalara aşağıdaki bağlantılara tıklayarak ulaşabilirsiniz.

iPhone 4 (Turkcell, Vodafone, Avea)

iPhone 4S (Turkcell, Vodafone, Avea)

Seçiminizi yaparken şu anki aylık veri kullanımınızı göz önünde bulundurmanız, iPhone ile veri tüketiminizin artabileceğini düşünmeniz yerinde olacaktır. Aynı şekilde tarife seçerken her ay ne kadar süre konuştuğunuzu ve kaç SMS gönderdiğinizi göz önünde bulundurun.

Okuyucu Yorumları