iPhone 4: 3 artısı ve 3 eksisi!

Apple'ın yeni akıllı cep telefonu iPhone 4'ü almak için 3 sebep, almamak için 3 sebep...

iPhone 4: İyi mi, kötü mü?

iPhone 4 almalı mı, yoksa vazgeçip bir Android cep telefonu mu bakmalı? İşte 3 iyi, 3 kötü yanıyla iPhone 4 tablosu...

iPhone 4 almak için 3 sebep:

1. Sorunları bir yana oldukça etkileyici bir telefon. Apple tasarımı bir yana Retina Display ile yüksek çözünürlük ve görüntü kalitesi sunuyor. Hızlı bir işlemcisi, daha fazla belleği, görüntülü görüşmeye imkan tanıyan ön kamerası ve diğer geliştirilmiş özellikleri ile üst düzey bir telefon.

2. iPhone sahibi olanların uzun zamandır satın aldıkları uygulamalar da Apple iPhone serisinde kalmak için geçerli bir sebep. Anddroid ve diğer App Store'lar daha yeni gelişiyor. Alışık olunan uygulamaları kullanmak, yenilerini öğrenmekten daha kolay.

3. iPhone 4'teki sorunlar çok konuşuldu ama örneğin Motorola Droid X'in bir kısmında ekranlar hızla bozuluyor. Hatalı üretim gibi sorunlar ya da teknik engeller başka telefonlarda da var. EVO 4G telefonlarda da bazı ekran sorunları bildiriliyor.

iPhone 4 almamak için 3 sebep

iPhone 4 almamak için 3 sebep
Almalı mı almamalı mı?

İşte iPhone 4 almamak için sebepler:

1. Sinyal sorunu Apple'ın karmaşık açıklamalarına karşın bir mühendislik hatası. Yazılım güncellemesi iddia edildiği gibi sorunu düzeltemedi. Antenin hassas noktasına temas olmaması gerekiyor. Ücretsiz kılıflar bu sorunu çözse de bu teleofnun tasarımında ciddi bir hata olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bu da ancak yeni bir modelde çözülebilir.

2. Yakınlık algılayıcının düzgün çalışmaması anten tasarımından daha da büyük bir sorun. Bu algılayıcının görevi cep telefonu kullanılmadığında ekranı kapatarak yanlış komutları engellemek ve şarj ömrünü korumak. Ancak bu algılayıcı çok fazla hata yapıyor. Cep telefonuyla konuşurken yanlış komutlar vermek mümkün.

3. Android işletim sistemi uzun vadede iOS'u ve haliyle iPhone'u geçecek. Gittikçe büyüyen destek, açık ve özgür yaklaşım büyük bir fark oluşturuyor. Apple'In kısıtlı ve çok kontrollü ekosistemi yerinde, online hizmetlerden güç alan Android daha iyi bir seçim olabilir.

Bütün bunları göz önünde bulundurduktan sonra karar potansiyel müşterilere kalıyor.

Okuyucu Yorumları