iPhone 5'de bunlar neden yok?

iPhone 5'de neden NFC ve kablosuz şarj yok? Yenilenen konnektör ne işe yarıyor? İşte cevaplar!

Bunlar iPhone 5'de neden yok?

Dün tanıtılan iPhone 5, beklenen NFC çipi ve kablosuz şarj özellikleriyle gelmedi. Apple'ın uluslarası pazarlama ikinci müdürü Phil Schiller ise iPhone 5'i eleştirilere karşı savundu.

Schiller, Apple hayranlarının uzun süredir istediği NFC özelliğinin iPhone 5'de yer almamasını NFC hakkındaki şüphelerine bağladı. Schiller'a göre NFC, bugünkü sorunları çözmeyebilir; bununla birlikte Apple yöneticisine göre Passbook uygulaması ödeme sistemlerinde herhangi bir değişiklik yapmadan birçok müşterinin ihtiyacını karşılıyor ve oldukça yeterli

Bilindiği gibi Nokia'nın yeni Lumia 920'si, "kablosuz" biçimde şarj edilebiliyor. Schiller, iPhone 5'de bu özelliğin olmamasını ise şarj istasyonlarının elektrik şebekesiyle bağlanması gerekmesine bağlıyor. Schiller'a göre kablosuz şarj için bir bileşen daha eklemeye değmeyecekti ve işleri karıştıracaktı.

2003'de tanıtılan konnektör de iPhone 5 ile beraber değişiyor. Schiller, bir süredir bu değişikliği planladıklarını, eski kablonun cihazları daha ince yapmaya izin vermediğini söylüyor. Schiller, yeni konnektörün gelişigüzel tasarlanmadığını, uzun seneler boyunca kullanılacağını aktarıyor.

Boyutu 30-pin'lik konnektöre göre yüzde 80 küçülen yeni istasyon bağlantısı, USB 2.0'ı destekliyor (evet, sadece USB 2.0) ve daha hızlı veri aktarımı yapabiliyor. Eski konnektörlere sahip cihazları yeni konnektörle kullanabilmek için Apple'dan 30 dolarlık bir adaptör veya 40 dolarlık bir kablo satın almanız gerekiyor

Okuyucu Yorumları