iPhone 5'de olmayan 3 özellik ve nedenleri

iPhone 5'de bu 3 özellik yok! Peki ama neden yok; gerçekten gerekliler mi?

iPhone 5'de bunlar neden yok

Apple'ın yeni iPhone 5'i, daha büyük 4 inç ekran, daha ince tasarım gibi yeniliklerle geliyor. Peki ya beklenen ancak iPhone 5'de göremediğimiz özellikler? Yeni iPhone'da yer almayan bu özelliklere gerçekten de ihtiyacımız var mıydı?

1. Dev ekran

Apple, iPhone'un 3.5 inç'lik ekranını ilk kez büyüterek onu 4 inç'lik bir ekran haline getirdi. Şirket bunun için ekranın oranlarıyla oynadı ve ekranı biraz uzattı. Android'li rakip cepler ise ekranlarını büyütmeye devam ediyorlar.

Galaxy Note 2, 5.5 inç'lik ekranıyla tabletlere oldukça yaklaşırken, Galaxy S3'ün ekranı bile 4.8 inç ile fazlasıyla geniş. Apple'ın ekranı bu kadar büyütmek istememesinin nedeni ise onu kullanımı zor bir telefon haline getirmek istememesi. Apple, telefonu tek elle kullanabilmenize önem veriyor ve bu nedenle iPhone 5'de ekranı genişletmek yerine onu uzatmayı tercih etmiş.

Yakın alan iletişimi ve fazlası

Yakın alan iletişimi ve fazlası

2. Yakın alan iletişimi

Google'ın NFC teknolojisini Android'de agresif bir biçimde Google Wallet ile entegre etmesinin ardından Apple'ın da Passbook uygulaması için NFC teknolojisini kullanması bekleniyordu. NXP Semiconductor'den sızdığı iddia edilen resimler, NFC'nin iPhone 5'e gelebileceğini gösteriyordu. Ancak bu sızıntılar gerçeğe dönüşmedi.

Pazarlama müdürü Phil Schiller, NFC'nin neden iPhone 5'de kullanılmadığını şöyle açıkladı: "NFC'nin bugünkü sorunları çözüp çözmeyeceği belli değil. Passbook, bugün müşterilerin ihtiyaç duyduğu işleri görebiliyor."

3. Kablosuz şarj

Nokia'nın Lumia 920'yi tanıtırken üstünde durduğu özelliklerden bir tanesi de cebin kablosuz bir şarj yüzeyi ile şarj olabilmesiydi. Schiller ise kablosuz yüzeyin fişe takılmasının gerekli olduğunu vurguluyor ve bunun işleri kolaylaştırmadığını, genellikle karmaşıklaştırdığını söylüyor. Aksine, USB ile şarj olan bir cihazı fişe, bilgisayarlara, otomobillere vb. takarak şarj etmek mümkün olabiliyor.

Okuyucu Yorumları