iPhone 5 hakkında şimdiye kadar bilinenler!

Apple'ın iPhone 5 bombasını patlatmasına saatler kaldı. Peki onun hakkında şu an ne biliyoruz?

iPhone 5 hakkında bilinenler!

iPhone'un son hali iPhone 5, Salı günü iOS'un yeni sürümü iOS 5 ile beraber tanıtılacak. Ortaya tam olarak nasıl bir iPhone çıkacağını kimse bilmese de elimizde ona dair bir çok ipucu bulunuyor. İsterseniz merakla beklediğimiz iPhone 5'in üzerindeki sır perdesi kalkmadan önce, hakkında bildiğimiz şeylere son bir kez göz atalım.

Özellikler: iPhone'un iPad 2'deki gibi bir A5 çift çekirdekli işlemciye sahip olması bekleniyor. Bunun yanında cihaz, daha fazla RAM ve daha yüksek çözünürlüklü bir kameraya sahip olacak (kamerasının 8 MP olması muhtemel).

Bulunabilirlik: 4 Ekim'in yeni iPhone'un tek duyurulma tarihi olacağı düşünülüyor. Bir bilgiye göre 14 Ekim'de yeni iPhone'lar yurtdışında mağazalardaki yerini alacak.

iOS 5 hakkında bilinenler

iOS 5 hakkında bilinenler
iOS 5'e sürpriz olarak sesli denetim özelliği eklenebilir

iOS 5 hakkında bilinenler

Bilinen özellikleri: Geliştiriciler, iOS 5'in beta sürümünü birkaç aydır deniyorlar ve Apple da bazı yeni özellikleri tanıtmıştı. iOS 5'deki büyük değişiklikler arasında Mail ve Safari'deki yenilikler, Android'dekine benzer bir uyarı merkezi, Twitter entegrasyonu ve iOS cihazlarına özel anında mesajlaşma platformu iMessage bulunuyor.

Apple'ın bulut depolama çözümü de iOS 5'e entegre edilmiş bulunuyor. Bu sayede satın aldığınız müzikleri, uygulamaları ve kitapları tekrar indirebiliyorsunuz.

Sürpriz özellikler: Apple'ın bir özelliği iOS 5 beta'sından sakladığı düşünülüyor: iPhone'u sesle idare etme işlevleri.

Çıkış tarihi: Apple, önceki işletim sistemi yayınlama planlarını takip ederse iOS 5, yeni iPhone'dan birkaç gün sonra yayınlanabilir.

Okuyucu Yorumları