iPhone 5 herkesi üzecek!

Görünüşe göre iPhone 5, piyasaya çıkar çıkmaz tüm dev rakiplerini fena üzecek!

iPhone 5 herkesi üzecek!

Minnesota, New York ve Kaliforniya'da yapılan yıllık cep telefonu anketinin sonuçları Apple'ı sevindirecek cinsten. RIM'in ise sonuçları dikkate alması yerinde olabilir.

Analist Gene Munster'ın düzenlediği yıllık akıllı cep satın alma anketi, 400 kişilik küçük bir grup ile düzenlenmiş. Anketin sonuçlarına göre kullanıcıların yüzde 65'i, bir sonraki telefonu olarak iPhone satın almayı düşünüyor. Katılımcıların sadece yüzde 19'luk bir bölümü ise yeni telefonlarının Android'li olacağını söylüyor. RIM'in ceplerini almayı düşünenlerin oranı ise sadece yüzde 2.5.

Ankete katıların yüzde 52'sinin iPhone sahibi olduğu bilgisi veriliyor. Dolayısıyla bahsedilen yüzde 65'lik oran, iPhone kullanıcılarının artacağının bir göstergesi. Android'de ise anktete göre durum tersine işliyor. Ankete katılanların yüzde 26'sı Android'li ceplere sahipken sadece yüzde 19'u tekrar Android'li bir cep almayı düşünüyor. Halihazırda RIM kullananların oranı ise yüzde 6.5. RIM'i daha da üzecek bir bilgi ise RIM kullanıcılarının yüzde 38'inin iPhone'a geçmeyi düşünmesi.

Munster'e göre anketin sonuçları, yaklaşık 80 milyon iPhone 5 satışının "çantada keklik" olduğunu gösteriyor.

Okuyucu Yorumları