iPhone 5'i bırakın, iPhone 6'ya bakın!

Ünlü Apple kahininden iPhone 5 ve iPhone 6 hakkında yeni kehanetler: Asıl bomba 2012'de!

iPhone 5'i bırak, 6'ya bak!

iPad 2 hakkında söyledikleri tutan Concord Security'den Ming-Chi Kuo , iPhone 5 ve iPhone 6 hakkında da bildiklerini söyledi. AppleInsider'ın haberine göre, Kuo iPhone 5'in iPhone 4'e çok benzeyeceğini ve asıl değişiklik isteyenlerin 2012'nin ortasında çıkması planlanan iPhone 6'yı beklemeleri gerektiğini söylüyor.

iPhone 5'in donanımında, iPad 2'nin de kullandığı A5 işlemcisinin bulunacağını ve 8 megapiksellik kamera taşıyacağını söyleyen Kuo, diğer özelliklerinin büyük ölçüde iPhone 4'ü hatırlatacağını söylüyor. SoftPedia'da yer alan bir habere göre, iPhone 5'in 12.6 megapiksel kamerası olacağı söyleniyordu ancak SoftPedia kaynağının sağlam olmadığını haberinde de belirtmişti.

Japonya'da yaşanan depremin donanım piyasasını vuracağını belirten Kuo, iPhone 5'le aynı zamanda çıkacak olan bir iPod Touch beklememeleri için Apple severleri şimdiden uyarmayı da ihmal etmiyor. iPhone 5'in, 6-10 Haziran arasında yapılacak olan Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda açıklanacağını söyleyen Kuo, seri üretime geçilme tarihi olarak Eylül ayını gösteriyor ve beklenen akıllı telefonun 2011'in son çeyreğinde piyasada olacağını öngörüyor.

Kuo'nun iPad 2'yle ve iPhone 4'le ilgili söylemiş olduğu birçok şey gerçek çıkmıştı, bakalım verilen bu tarihler Kuo'nun yüzünü kara çıkartacak mı?

Okuyucu Yorumları