iPhone 5'in içinden Sony çıktı!

Apple'ın iPhone 5'inin içerisinden çıkan bu parçanın üzerinde bakın hangi devin imzası çıktı...

iPhone'un içinden o çıktı!

Döneminde çıkan cep telefonlarında olduğu gibi, günümüzdeki akıllı telefonların da en önemli birleşenlerinden bir tanesi üzerlerinde bulunan kameralardır.

Sony uzun zamandır kendi kamera sensörü üzerinde çalışan bir firma. Birçok ürün üzerinde araştırmalar yapan ve eline geçirdiği her türlü cihazı didik didik inceleyen chipworks internet sitesiyse, iPhone 5 üzerinde tamamen Sony yapımı kamera sensörü buldu.

Araştırmada bulunan Sony markalı kamera ise çekilen fotoğraf ile gözler önüne serildi. Her ne kadar bazı çevreler için şaşırtıcı bir gelişme olsa da, Sony'nin son zamanlarda görüntü sensörleri üzerindeki hummalı çalışması dikkate alındığında, bu sensörlerin sadece Apple ürünlerinde değil, herhangi başka bir kamera sensörü kullanan cihazda da gözlemlenmesi kuvvetle muhtemel.

Sony'nin eski CEO'su Howard Stringer bu yılın başlarında Apple için kamera üreteceklerini tüm teknoloji dünyasıyla paylaşmıştı. Ayrıca iPhone 5'de bulunan ön kamera için de Sony'nin en büyük rakibi konumunda olan Omnivision'nun sensörleri kullanılması da büyük yankı uyandırdı.

Okuyucu Yorumları