iPhone 5'in ince ekranı ne işe yarayacak?

iPhone 5'in ekranının yeni yapısı ona ne fayda sağlayacak? İşte iPhone 5'in "büyük" farkı...

iPhone 5, yüzde 40...

Apple'ın iPhone'da son jenerasyon ince ekranları kullanması halinde yüzde 40 daha yüksek kapasiteli bir pile sahip olabileceği ortaya çıktı.

iPhone 5, 12 Eylül'de yani bugün Apple tarafından tanıtılacak ve yaklaşık 1.5 hafta sonra yurtdışında satışa sunulacak. iPhone 5'in sahip olacağı tahmin edilen yenilikler arasında 4 çekirdekli işlemci, 4 inç'lik daha "uzun" bir ekran var. Bu yeni bileşenler, DisplaySearch'den Shawn Lee'ye göre iPhone 4S'dekinden önemli ölçüde daha fazla enerjiye ihtiyaç duyacak.

Ancak Lee'ye göre Apple, pil ihtiyacını karşılamak için iPhone'u kalınlaştırmak yerine ekranı "in-cell" adındaki teknoloji ile inceleştirerek pile yer açacak. "In-cell" ekranlar, dokunmatik sensörlerini likit kristal ekranın içerisine yerleştiriyor. Böylece dokunmatik katmanı atlanmış oluyor ve ekranın kalınlığı yaklaşık yarım milimetre incelmiş oluyor.

Lee'ye göre görüntü modülünün 0.5mm incelmesi, iPhone 5 için yüzde 40 daha iyi pil kapasitesi anlamına geliyor. iPhone 5'in "In-cell" ekran teknolojisinden ilk kez Temmuz ayında bahsedilmişti ve bazı kaynaklar, iPhone 5'in bu tür bir ekran kullanacağını söylemişti.

Bu akşam 20:00'da başlayacak iPhone 5 tanıtımını canlı olarak bu sayfamızdan takip edebilirsiniz!

Okuyucu Yorumları