iPhone 5'in merak edilenleri!

iPhone 5: Nasıl olacak, nasıl olmayacak? İşte dedikodular ve CHIP Online'ın tahminleri...

iPhone 5'in merak edilenleri!

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Apple'ın yeni iPhone'u merakla bekleniyor ve tabii ki dedikoduları da beraberinde getiriyor. CHIP Online sizin için yeni iPhone'a ait dedikoduları gerçeklik sınırları için derledi.

Makalemizi hazırlarken En çok merak eden konuları 10 başlık altında toplamayı tercih ettik. Bu şekilde yeni gelecek olan iPhone'u aşağı yukarı tahmin edebiliyoruz.

1. Materyal
Dedikodulara bakarsanız yeni iPhone'un metal olması bekleniyor. iPhone 4'lerde bulanan cam kabuk yerini bir metala bırakabilir. Bu şekilde Apple 2007'deki ilk iPhone'dan beri ilk metal kabuğu kullanmış olacak. Bu, olması en çok istenenlerden biri ama bize göre bu söylentinin gerçek olması için iPhone 6'yı beklemeniz gerekecek; iPhone 5'de ciddi malzeme değişiklikleri olmayabilir...

Tasarım, ekran ve kontroller

Tasarım, ekran ve kontroller

2. Tasarım
Daha öncedeki iPhone'larda bulunan ve Apple'ın iOS ürünlerinin genel konsepti olan yuvarlak kenarlara geri dönüleceği düşünülüyor. Apple'ın mevcut tasarımı ile ilgili sorunlara ve diğer Apple ürünlerinin alışılmışlığına bakarsak bunun olması muhtemel. Ama biz, bunun da ilk olarak iPhone 6 ile geleceğini düşünüyoruz. iPhone 5, iPhone 4'ten çok da farklı görünmeyebilir.

3. Ekran
En çok tartışılan dedikodulardan birisi de Apple'ın yeni cihazında daha büyük bir dokunmatik ekran kullanacağı. 4 inç ile 5 inç arasında büyüklükler bir çok yerde muhtemel listesinde. Çözünürlüğün de artacağı düşünülüyor. Ama biz çözünürlük artımını pek beklemiyoruz, ekranın büyümesi ise ihtimal dahilinde görünüyor. Her ne kadar 3D ekran dedikoduları dolaşsa da, bunu hiç ciddiye almıyoruz. Bizim tahminimiz ekranının tüm ön cepheyi kaplayacağı.

4. Kontroller
Çok büyük ihitmalle iPhone ekranının da büyümesine bağlı olarak yeni nesil iPhone'da bir "home" tuşu bulunmayacak. Ön cephenin tamamen ekran olma ihtimali tuşların olma ihtimalini düşürüyor.

Kamera, performans ve renk

Kamera, performans ve renk

5. Kamera
Mevcut iPhone 4'te bulunan 5 megapiksel kameranın yerini 8 megapiksele bırakması bekleniyor. Çözünürlüğün artması ile birlikte özelliklerin de geliştirilmesi muhtemel. Full HD (1080p)'yi de desteklemesi bekleniyor yeni iPhone'un... 8 megapiksel kameraya muhtemel gözle baksak da, bizim düşüncemiz Full HD desteğinin iPhone 6'ya kadar bekleyeceği...

6. Performans
Apple iPad 2'de ne yaptıysa bunu iPhone'da da yapabilir. Çift çekirdekli A5 çipi yeni iPhone'a gelebilir. Yeni iPhone'unun A5 ile gelmesi muhtemel.

7. Renk
Apple'ın iPhone 4'ün beyaz sürümünde yaşadığı sorunların yeni iPhone'da yaşanmayacağı düşünülüyor. Eğer yine beklenmeyen bir aksilik olmazsa, bu kez beyaz ve siyah iPhone 5'leri aynı anda raflarda görebiliriz...

Hafıza, kasa ve çıkış tarihi

Hafıza, kasa ve çıkış tarihi

8. Hafıza
iPhone 4'te bile Apple, 64 GB modeli çıkartabilirdi. Parça tedarikçilerinin listesinde 64 GB diskler de bulunuyordu. Bizim düşüncemize göre yeni iPhone'da 64 GB hafızanın bulunması çok büyük ihtimal. Hafıza kartı slotunun olacağını ise tabii ki düşünmüyoruz...

9. Kasa
iPhone 5'in iPhone 4 dizaynında olacağı düşünülüyor. İnternette yaptığımız aramalarda yeni kasanının eski kasada çok ufak oynamalar ile ortaya çıkacağını anlayabiliyoruz. Biz Apple'ın bu yıl aynı tasarımda kalacağını düşünüyoruz.

10. Çıkış tarihi
Apple geleneksel toplantısı olan WWDC'nin ne zaman olacağını şimdiden bildirdi. WWDC 6 Haziran ile 10 Haziran araında San Francisco'da olacak. Son üç yılda Apple yeni iPhone modelini ilk gün tanıttı. Bu yıl da böyle olması bekleniyor. Biz de yeni iPhone'nun görüntülerini 6 Temmuz'da göreceğimizi düşünüyoruz.

Okuyucu Yorumları