iPhone 5'inizi iPhone 5S'e dönüştürün!

iPhone 5 sahibiyseniz, onu iPhone 5S'e yaklaştırmanız aslında hiç de zor değil!

iPhone 5'ten iPhone 5S'e...

Parmak izi tarayıcısı ve bir dizi yenilikle güncellenen iPhone 5S yakında ülkemize gelecek. Ancak bir iPhone 5 sahibiyseniz ve iPhone 5S'e geçmek size çekici gelmiyorsa, onu 5S'e yaklaştırmak için yapabileceğiniz birkaç şey var.

1. iOS 7'yi yükleyin

iPhone 5S, iOS 7 yüklü olarak satışa sunulacak. Ancak 18 Ekim'den itibaren aynı işletim sistemini iPhone 5'inizde de kullanabileceksiniz. Böylece iPhone 5'iniz yepyeni bir telefon gibi olacak, işletim sistemi açısından iPhone 5S'in gerisinde kalmayacak.

2. Hızlandırın

iPhone 5'in A6 çipinin inanılmaz performansı, A7'nin çıkmasıyla gerilemeyecek. Yine de iPhone 5'inizde bir miktar yavaşlama hissetiyseniz, gereksiz uygulamaları, podcast'leri, oyunları kaldırarak onu bir miktar hızlandırabilirsiniz.

Devamı, yazımızın ikinci sayfasında...

Fotoğrafları iyileştirin

Fotoğrafları iyileştirin

3. Fotoğrafları iyileştirin

iPhone 5S'in kamerası, düşük ışık performansını ve renk doğruluğunu geliştiren birkaç küçük yenilikle geliyor. iPhone 5'inizin kamera donanımını iyileştirmeniz mümkün değil ancak uygulamalar ve biraz fotoğrafçılık bilgisiyle benzer sonuçlar elde edebilirsiniz. Örneğin Cortex Camera uygulaması, düşük ışıkta fotoğraf çekme işine yoğunlaşıyor ve böyle fotoğraflarda oluşan karlanmayı önemli ölçüde azaltıyor.

4. Altınlaştırın

iPhone 5S'in yeni altın renk seçeneği hoşunuza gittiyse, iPhone 5'inizi de bu renge büründürebilirsiniz. Skinit ve Skintz metalik altın ve altın karbon fiber kaplamalar sunuyorlar.

5. Parmak izi tarayıcınız yok ama...

iPhone'unuzda bir parmak izi tarayıcısı yok, ancak bu uygulama sayesinde varmış gibi davranabilirsiniz. Parmak izinizi taramakla kalmayan uygulama, içine bulunduğunuz ruh halini de tahmin edebiliyor!

Okuyucu Yorumları