iPhone 5'le gelen devrim!

Eğer Steve Jobs'un son hayali gerçek olursa, yeni iPhone gerçek bir devrime imza atabilir...

iPhone 5'le gelen devrim!

Hüseyin Cem Köylü

Inside Apple kitabının yazarı Adam Lishinsky'nin kitapta da yer verdiği bir iddiaya göre, Steve Jobs son aylarında, Lytro'nun kurucusu Ren Ng ile görüştü ve bu teknolojinin Apple ürünlerine nasıl uyarlanabileceği üzerine konuştu.

Lytro kameraların farkı, "ışık-alanı" yakalıyor olmaları. Bu sayede asla bulanık fotoğraflar elde etmiyorsunuz, üstelik fotoğrafı çektikten sonra bile kameranın açısını değiştirebiliyorsunuz! Fotoğraf çekiliyor ve özel mercekler sayesinde ışık alanı kaydediliyor, daha sonra istenirse farklı noktalara odaklanmak mümkün. Kamera özel algoritmalar kullanarak kamera bu fotoğrafı daha sağdan yada soldan çekseydi nasıl bir görüntü çıkardı bunu hesaplayıp, o fotoğrafı oluşturabiliyor. Üstelik odaklanma derdi olmadığı için neredeyse anında yeni bir fotoğraf çekilebiliyor.

Apple'ın gelecek planlarıyla ilgili her şey sır. Fakat bu görüşmenin gelecek iPhone'larda bu teknolojinin kullanılması için olduğunu düşünmek pek yanlış sayılmaz. Ve eğer böyle bir şey gerçekleşirse, büyük ihtimalle eski kameralarımızın yerini, yeni ışık-alanı kameraları alır.

Şu an için, Lytro teknolojisi sadece firmanın kendi ürünlerinde kullanılıyor. Fakat gelecekte Apple ya da başka şirketler bu teknolojiyi satın alıp kendi ürünlerine uygulayabilirler.

Okuyucu Yorumları