iPhone 5'te 2 yeni sorun daha

Bir iPhone 5 aldığınızda başınıza bunların gelme ihtimali yok değil! İşte forumları dolduran 2 sorun

iPhone 5'te 2 yeni sorun daha

iPhone 5'in belirli ülkelerde satışa çıkmasının ardından kullanıcılar, çeşitli şikayetlerle Apple forumlarını doldurmaya başladılar. İlk şikayet, bazı iPhone 5'lerin kutularından çizik çıktığı yönünde olmuştu. Gündeme gelen son iki şikayetin ise, can alıcı bir öneme sahip olmasa da bazılarının canını sıktığı kesin.

Forumlardaki şikayetlere göre iPhone 5'in yeni Lightning kablosu, USB portuna oldukça sıkı bir biçimde yerleşiyor ve bazen çıkartması imkansız bile olabiliyor. Apple forumundaki bir kullanıcı, başına gelenleri şöyle anlatıyor: "USB kablosunu sökmeye çalıştım ama sıkışmıştı. USB fişinin üzerindeki beyaz kılıf kaymaya başladı, ama yine de kabloyu çıkarabildim." Bir Apple mağazasına giderek kabloyu değiştirdiğini söyleyen kullanıcı, kablonun hala sıkı olduğunu, ancak eskisine nazaran daha iyi olduğunu iletiyor.

Bir başka kullanıcı ise yeni Lightning bağlantısını beyaz güç bağlantısından sökmeye çalışırken plastik kabın sıyrıldığını ve metal bağlantıların ortaya çıktığını söylüyor.

Bazı kullanıcılar, USB fişine bastırarak ona açı kazandırdıklarını ve kabloyu daha kolay söktüklerini söylüyorlar.

iPhone 5'deki internette sıkça konuşulan bir başka sorun ise "ışık sızıntısı". Detaylar, sonraki sayfamızda...

iPhone 5 ışık mı sızdırıyor?

iPhone 5 ışık mı sızdırıyor?

Apple cihazlarında daha önce de ortaya çıkan "ışık sızıntısı" sorunu, iPhone 5'te de olabilir.

İnternette kullanıcıların yayınladığı fotoğraflar, iPhone 5'in karanlık bir ortamda üst kısmında küçük bir aydınlanma gösteriyor. Aynı ışık sızıntısını yaşayan birçok kullanıcı var ve konu Apple forumlarına da taşınmış bulunuyor.

Bazı kullanıcılar, bu sorundan dolayı iPhone 5'lerini değiştirdiklerini, ancak hala aynı sorunu yaşadıklarını söylüyorlar. Sorunun ne derece yaygın olduğunu şu an söylemek ise biraz güç.

Benzer ışık sızıntısı sorunları, daha önce de iPad 2'de ve beyaz iPhone 4'de de meydana gelmişti.

Bazı kullanıcılara göre bu sıkıntı, ekranda kullanılan yapıştırıcı maddenin tam olarak kurumamış olmasından kaynaklanıyor ve zamanla düzeliyor. Ancak ışık sızıntısının devam etmesi halinde cihazınızı değiştirmek isteyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları