iPhone 5'te bizi şaşırtan 5 şey

iPhone 5'i tanıtılmadan önce biliyorduk, ancak onu kullandığımızda bu 5 şey bizi çok şaşırttı...

iPhone 5'te bizi şaşırtanlar

iPhone 5'i her ne kadar tanıtılmadan aylar öncesinden görmüş olsak da, onu elinize alıp kullandığınızda sizi şaşırtmayı başarıyor. İşte Apple'ın yeni canavarının bizi şaşırtmayı başaran 5 yanı.

Ağırlığı

iPhone 5'i elinize aldığınızda ilk farkettiğiniz şey, onun inceliğinden çok hafifliği. iPhone 4S'den yüzde 20 daha hafif olan iPhone 5, bu sayede diğer iPhone'lardan kolayca ayrılıyor.

Maps başarılı mı?

iOS 6'da Apple'ın geliştirdiği Maps uygulaması, şehrin üzerinde 3 boyutlu olarak uçmanıza izin veren Flyovers, yol tarifi ve akıcılığıyla sizi etkilemeyi başarıyor. Ama tabi şehriniz henüz eklenmişse. Toplu taşıma güzergahlarını dahi göstermeyen haritalar bir skandal olarak karşımızda duruyor.

Hızı

iPhone 5, LTE ile mobil bağlantıda önemli bir hız geliştirmesi sağlıyor. Ancak LTE ülkemizde henüz kullanılmadığından, bu geliştirme bizi çok fazla ilgilendirmiyor. Yeni A6 işlemcisi ise iPhone'un zaten güçlü olan donanımını daha da güçlü kılıyor.

Lightning'in Thunderbolt'u desteklememesi

Lightning'in Thunderbolt'u desteklememesi

Lightning'in Thunderbolt'u desteklememesi

iOS cihazlarının bilgisayarınızla çok hızlı bir biçimde eşitlenmesi, uzun süredir istenen özelliklerden. Lightning bağlantısı, USB 2.0 ile çalışıyor. Ancak ismi kadar hızlı görünmüyor (en azından şimdilik).

Değişiklerin büyük olmaması

iPhone 5, yeri yerinden oynayacak bir özellikle gelmedi. iPhone'un her sene bir veya iki özelliğinin aynı kaldığını biliyoruz. Bu kez ise tasarım, ekran, hoparlörler, mikrofonlar, veri bağlantısı, konnektör ve hatta kulaklık bile az da olsa değişmiş bulunuyor. Yani Apple, bu sene tek bir özelliğe odaklanmak yerine onda baştan aşağı küçük yenilikler yapmayı tercih etti.

Okuyucu Yorumları