iPhone 5'te yapılması gereken 10 değişiklik!

iPhone 4 tam bir hayal kırıklığı olmuş gibi görünüyor. Peki ama Apple, iPhone 5 için neler yapmalı?

iPhone 5 için 10 değişiklik!

Phone 4 piyasaya çıktı ve bütün eksikliklerine ve hatalarına karşın son derece popüler bir cep telefonu olmayı başardı. Donanımdan öte, iOS 4 işletim sistemi ile birlikte gelen özellikler kullanıcıların ilgisini çekti ve iPhone 3 GS gibi daha önceki iPhone modellerine de canlılık geldi. Ama büyük sorunlarla hayalkırıklığı olma yolunda da ilerliyor.

Peki Apple iPhone 5'te neler yapmalı? İşte teknoloji dünyasında ortaya çıkan öneri ve görüşler...

1. Ölüm tutuşu problemlerine çözüm

iPhone 4'ün soldan tutulduğunda ortaya çıkan sinyal düşmesi problemi o kadar konuşuldu, o kadar tartışıldı ki kafalar iyice karıştı.

Bu kadar popüler bir cep telefonunda, sinyal sorunu gibi bir olay kesinlikle ortaya çıkmamalı. Dahası tüketiciler doğru düzgün bilgilendirmeli. Çünkü bu mesele profesyonelce halledilmedi ve Apple tarafından gelen açıklamalar tatmin edici olmadı. Bir sonraki iPhone'da bu olmamalı...

Hafıza, batarya...

Hafıza, batarya...
Bir de ekstra: Daha güzel kılıflar gerekli

2. Daha fazla hafıza

Apple ürünlerinin depolama kapasiteleri her modelde biraz daha artıyor.

Ancak tüketicilerin medya depolama ihtiyaçları daha hızlı bir şekilde artıyor. iPhone 4'te HD video çekmek mümkün, bu da depolama alanının hızla erimesine yol açıyor. Mevcut hafıza çok hızlı bir şekilde dolabiliyor.

Gelişmiş ekran için geliştirilen yeni uygulamalar da gittikçe büyüyor. iPhone 5'te alan sorun olmamalı...

3. Geliştirilebilir iPhone 5 bataryası

iPhone 5'in bataryası iPhone 4'ten çok daha iyi ama kullanıcılar daha fazlasını istiyor.

En önemlisi ve pek çok kullanıcıyı uzun süredir rahatsız eden şe, iPhone bataryalarının değiştirilebilir olmaması. Değiştirilebilir olmasa bile akıllı telefon özelliklerinin uzun süre kullanılabilmesi için daha iyi bir pil gerekiyor.

HD video var ama o yok!

HD video var ama o yok!
Microsoft SkyDrive'a alternatif gerekiyor

4. Daha iyi hoparlörler

iPhone üzerindeki oyun ve zengin medyaya erişim imkanları gittikçe artıyor. Buna karşılık kulaklık olmadan kaliteli ses duyabilmek çok zor. iPhone'un daha güçlü hoparlölere ihtiyacı var.

5. HDMI ile HD çıkışı

iPhone 4 HD video kaydedebiliyor ama bu görüntüyü cep telefonunu bir HDMI çıkışı üzerinden geniş ekran televizyona bağlayıp izleme olanağı yok.

6. Yedekleme

Oyun kurup kaldırırken kayıt dosyalarının gitmememesi, yedeklenebilmesi gerekiyor. Oysa iPhone 4 üzerinde kaldırılan uygulamalar, bütün ilgili verileri de beraberinde siliyorlar.

Güvenlikten paylaşıma kadar...

Güvenlikten paylaşıma kadar...
Gelişmiş güvenlik özellikleri eklenebilir

7. Dosya paylaşımı

Apple e-posta harici yöntemlerle dosya paylaşımına pek sıcak bakmıyor ama baksa iyi olur.

8. Tuş kilidi

Minimalizm iyi güzel ama kullanıcılar tuşlar kilitliyken de güncellemeler konusunda isteğe bağlı olarak bir bakışta bilgi edinebilmeli.

9. Çağrı engelleme

Servis sağlayıcılar izin vermeyecektir ama belirli kişilerden gelen aramaları belirli saatler arasında engelleyebilme ya da filtreleyebilme seçeneği pek çok kullanıcının istediği bir özellik..

10. Parmak izi

Şifreden daha gelişmiş ya da bir arada kullanılabilecek, parmak izi gibi güvenlik önlemleri geliştirilebilir.

Okuyucu Yorumları