iPhone 5C hüsran mı olacak?

Apple'ın "bol miktarda" satmayı planladığı iPhone 5C'si, ilk rakamlara göre sınıfta kalıyor!

iPhone 5C hüsran mı?

Apple, ilk iPhone çıktığından beri, her yeni iPhone'un ilk gün satışlarında kırılan rekorlara alışmıştı. Yeni iPhone'u herkesten önce satın almak için Apple Store'ların kapılarında geceden kuyruğa giren insanları görmeye de hepimiz alışmıştık.

Ancak bu sefer işler beklendiği gibi gitmeyebilir; en azından ucuz iPhone olarak tanıtılan 5C konusunda... Perakenciler ve online mağazaların yöneticileri, iPhone 5C ön siparişlerinin beklentinin neredeyse onda birinde kaldığını dile getiriyorlar.

iPhone 5C, iPhone 5S'in düşük modeli olmasına rağmena aralarında sadece 100 dolar kadar fark olması da insanların 5C almak yerine 5S tercih etmesine neden oluyor. Bu arada 5S'lerin de talebi karşılayacak kadar çok üretilmediğini hatırlatmak lazım. Yani, Apple'ın ilk satış haftasında tedarik sorunları yaşamasına kimse şaşırmayacak. Yanlış fiyat politikası nedeniyle az talep edilen ürüne yüksek fiyat koyup çok sayıda üretmişken, çok talep görmesi beklenen ürünü az sayıda üretmiş olduğu ve talebe yetişemeyeceği anlaşılıyor.

Piyasada, iPhone 5C'nin, beklentinin yüzde 60 - yüzde 70 altında satacağına dair bir inanış var. Ön siparişlerin azlığından kaynaklanan bu tahmin, telefonun bugün başlayan satışı ile de değişmeyecek gibi görünüyor.

Analistler, iPhone 5S'in de Apple için kurtuluş olmayacağına, Apple'ın bugüne kadar rakipsiz olduğunu ancak artık Android'in ve Windows telefonların çok güçlü olduğunu, iPhone yerine kullanılabilecek daha ucuz ve daha cazip telefonlar bulunduğunu vurguluyorlar; Apple'ın yeni bir "mucize" ürünü piyasaya sürmezse, eski satış başarılarını artık yakalayamayacağının altını çiziyorlar.

Okuyucu Yorumları