iPhone 5C hüsran mı oldu?

Apple'ın büyük umutlarla tanıttığı plastik iPhone'u, görünüşe göre çok çabuk gözden düştü!

iPhone 5C hüsran mı oldu?

Apple, yeni plastik iPhone 5C'siyle orta seviye cep piyasasında ses duyurmak istese de cihazın beklenenden yüksek fiyatı çoğumuzu şaşırtmıştı. Bir iddiaya göreyse satışlardan beklediğini alamayan firma, 5C'nin günlük üretimini yarıya indiriyor.

Aslında tüketicilerin iPhone 5C yerine iPhone 5S'i (veya farklı bir cebi) tercih ediyor olmaları şaşırtıcı değil. Cihazın ABD'deki fiyatı, iPhone 5S'ten sadece 100 dolar daha ucuz. 5C'nin Türkiye'deki fiyatının ise 2.000 TL'nin üzerinde olması bekleniyor.

Ctechcn web sitesinin iddiasına göre Apple, 5C'nin günlük 300 binlik üretim miktarını 150 bin birime düşürmüş bulunuyor. iPhone 5C'nin kapışılmadığının bir başka işareti ise AT&T'nin web sitesi. ABD'li taşıyıcının sitesinde yeni bir iPhone 5S sipariş ettiğinizde size ulaşması 7-14 gün sürerken, iPhone 5C için hiç beklemenize gerek yok. Aynı durum, rakip taşıyıcı Verizon için de geçerli.

Apple'ın önümüzdeki haftalarda 5S ve 5C sevkiyat rakamlarını açıklaması halinde iPhone 5C satışları hakkında gerçek bilgiye sahip olabileceğiz. Ancak firma detayları paylaşmamayı da tercih edebilir.

Okuyucu Yorumları