iPhone 5S durdurulamıyor!

Apple'ın yeni amiral gemisi iPhone 5S ve kardeşi 5C, tüm dev cep üreticilerine adeta meydan okuyor!

iPhone 5S durdurulamıyor!

Apple, amiral gemisi iPhone 5S ve "daha ucuz" telefonu 5C ile akıllı telefon satışlarını domine etmeye devam ediyor. Şirket, üç aydır üst üste ABD'nin en büyük sağlacıyı şirketlerinin en çok satan üç ürünü arasında, her iki cihazıyla da kendine yer buldu.

Kaliforniya merkezli şirket, ABD'de, Kasım ayında da akıllı telefon satışlarında tartışmasız lider konumunda. Dördüncü çeyrek boyunca satışlarını kuvvetlendiren Samsung ise, kendine ikinci sırada sağlam bir yer edindi.

iPhone 5S ve 5C'nin piyasaya sürülmesinden önce Apple, Samsung, HTC, Nokia, Sony ve Motorola firmalarının her biri en azından bir Amerikan bağlantı sağlayıcısının top 3 listesinde bulunan cihazlarının keyfini sürüyordu. Apple'ın Eylül ayındaki duyurusundan sonra Samsung hariç tüm markalar listelerin dışına itildi ve Canaccord Genuity analisti Michael Walkley'e göre, sadece Galaxy S4, listelerde Apple modellerinin takipçisi konumunda kalmayı başardı.

Apple, Amerika haricinde de oldukça etkili satış rakamlarına imza atıyor. Walkley'e göre iPhone 5S, global olarak satışa sunulduğu kanalların çoğunda en çok satan akıllı telefon konumunda.

Okuyucu Yorumları