iPhone 5S'in sensörlerinde sorun var!

Apple, bu kez de kolay kolay düzelmeyecek iPhone 5S donanım sorunuyla karşı karşıya!

iPhone 5S'te sorun var!

iPhone 5S satışa sunulduğundan bu yana kullanıcılar, şimdiye kadarki iPhone'larda pek görünmeyen yeni bir sorundan şikayetçiler: cihazın denge çarkı, ivmeölçeri ve pusulası bazı kullanıcılara göre gerektiği gibi çalışmıyor.

iPhone 5S'teki sorunu incelemeye karar veren Gizmodo, iki iPhone 5S'i iOS 7'li bir iPhone 5'le su terazisi gibi gerçek araçlarla test etti. Testte şikayetlerin haklı olduğu ortaya çıktı denebilir.

Teste göre iPhone 5S, düz bir yüzeyi algılamada 2-3 derece yanılabiliyor. Bazı kullanıcılar bunun 4-6 derece kadar çok olabileceğini söylüyor. Testte iPhone 5 neredeyse kusursuz bir ölçüm sergilemiş. Denge çarkı testi için iPhone 5S ve iPhone 5'i düz bir masaya koyan site, iPhone 5'in 0 derece gösterdiği sırada iPhone 5S'in -3 derece sonucunu verdiğini ortaya çıkarmış. Pusula testinde de iPhone 5, iPhone 5S'e göre daha doğru sonuçlar sağlamış. Ancak her iki telefonun da zaman zaman 8-10 derece şaşabildiği ortaya çıkmış.

Sitenin kısa ivmeölçer testlerinde iPhone 5S'in küçük hareketleri daha büyük olarak algıladığı anlaşılmış. Bu alandaki fark çok önemli olmayabilir, ancak görünen o ki 5S'in tüm sensörlerinde iPhone 5'e göre gösterdiği farklı sonuçlar, ivmeölçerde de devam ediyor.

Bu küçük farklar ilk başta çok önemli gibi görünmese de sensörleri temel alan oyunları etkileyebilir. Tutarsızlıklardan fitness uygulamalarının da etkilenmesi muhtemel. Sorunun donanımsal mı, yoksa yazılımsal olduğu henüz bilinmiyor. Donanımsal bir sorun olması halinde Apple'ın tüm iPhone 5S'leri geri toplaması zor göründüğünden, gelecekteki 5S'lerde yapılacak değişiklikle sessizce düzeltilebilir.

Okuyucu Yorumları