iPhone 5S'in Touch ID işlevinden detaylar!

iPhone 5S'in parmak izi tarayıcısı hakkında merak edilen soruların cevapları içeride...

Touch ID nasıl çalışıyor?

Parmak izi tanıma, iPhone 5S'in belki de en ilgi çekici özelliği. Özelliğin nasıl çalıştığı, ne kadar işe yaradığı ise yeni cebi takip edenlerin en çok merak ettiği konular arasında.

Apple'ın yaptığı açıklamaya göre Touch ID özelliğini kullanmak için bir yedek parola da oluşturmamız gerekecek. Telefonu 48 saat boyunca hiç açmamışsak veya yeniden başlatmamışsak, bu parolayı kullanarak giriş yapmamız gerekli olacak. Bu şekilde telefonun çalınması halinde parmak izinin kullanılmasının engellenmesi amaçlanıyor.

Parmak izi okuyucusunun terli parmakları pek sevmediği, parmağınız nemliyken dokunmanızın algılanmayabileceği söyleniyor. Bu arada iyi bir haber ise parmağınızın sahte bir prototipi veya koparılmış bir parmak iPhone'un kilidini açmayacak - Apple, sensörün parmağın yaşayan bir kişiye ait olduğunu algılamayı sağlayacak işaretlere baktığını söylüyor.

Apple, parmak izi verilerinin üçüncü parti uygulamalara verilmeyeceğinin ve bu verilerin Apple'a gönderilmeyeceğinin, sadece telefonunuzda saklanacağının da sözünü veriyor.

Okuyucu Yorumları