iPhone 5S'in Touch ID sensörü hack'lendi!

iPhone 5S'in en önemli özelliklerinden olan parmak izi tarayıcısı işte böyle hack'lendi!

iPhone 5S yerle bir!

iPhone 5S piyasaya sürüleli sadece birkaç gün oldu. Giriş düğmesi dokunmatik sensörüyle yenilenen cep hakkında en çok merak edilen konulardan bir tanesi, bu düğmenin ne kadar güvenli olduğuydu.

Görünen o ki Alman geliştirici grubu Chaos Computer Club, iPhone 5S'in Touch ID parmak izin tarayıcısını hack'lemeyi başardı. Grup, bunun için kullanıcının parmağının fotoğrafını cam bir yüzeyin arkasından çekiyor. Gruba göre bunun ardından her evde bulunabilen malzemeler kullanılarak iPhone 5S'i hack'lemek mümkün hale geliyor.

Hack'in en zor kısmı, parmak izinin 2.400 dpi çözünürlüğünde fotoğrafının çekilmesi. Bunun ardından ters çevrilen görüntü, saydam bir kağıda 1.200 dpi çözünürlüğünde, "kalın" toner ayarıyla bastırılıyor. Bundan sonraki adımlarsa daha kolay. Lateks veya tutkal, saydam kağıt üzerinde yayılıyor ve kurumaya bırakılıyor. Son olarak hamuru nemlendirmek için onu üflüyor ve telefonun kilidini açmak için düğmenin üzerine yerleştiriyorsunuz.

Yöntemden faydalanabilmek için sözkonusu kişinin parmağının çok net bir görüntüsüne ihtiyacınız var. Bir başka kaygı ise parolaları değiştirebilsek bile parmak izimizi değiştirmemizin mümkün olmaması.

CCC'nin iPhone 5S'in Touch ID sensörünü nasıl hack'lediğini videomuzda izleyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları