iPhone 5S ve iPhone 5C'den tarihi rekor!

Apple'ın yeni iPhone'larının 3 günlük satış rakamı resmi olarak açıklandı!

iPhone 5S ve 5C'den rekor!

Gelen ilk "satışlar müthiş" açıklamasının ardından Apple, 3 günlük kesin satış rakamlarını da açıkladı. Apple'ın yeni amiral gemisi iPhone 5S ve "ucuz iPhone" olarak nitelendirilen iPhone 5C, 20 Eylül'de satışa sunuldu ve sadece 3 gün içinde yeni bir rekora imza attı. Apple tarafından yapılan açıklamaya göre, iPhone 5S ve iPhone 5C sadece 3 gün içinde tam 9 milyon adet satıldı. Bu rakam, geçen yıl satışa sunulan iPhone 5'in ilk hafta satış rakamı olan 5 milyon adetin neredeyse iki katı.

Bu rekor satış sonuçlarının ardından muhtemelen yüzü gülmekte olan Apple'ın CEO'su Tim Cook ise yaptığı açıklamada, rekor satıştan dolayı memnun olduklarını söylerken, talebi karşılamakta güçlük çektiklerini de dile getirdi.

Diğer yandan Apple yalnızca yeni iPhone'ları ile rekor kırmadı. Yeni işletim sistemi iOS 7 de tarihe geçti. Son gelen bilgilere göre iOS 7, Apple kullanıcılarına sunulduğundan bu yana 200 milyondan fazla indirilmiş.

Önümüzdeki günlerde bu rakamların artması ve Apple'ın ilk hafta sonuçlarında daha büyük bir rekora imza atması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları