iPhone 6, bükülmenin gölgesinde kaldı!

Büyük iddia ile tanıtılan iPhone 6 ve iPhone 6 Plus, bükülme sorunu sonrasında bakın neler yaşadı!

iPhone büküldü, Apple vuruldu

Apple'ın her yeni telefonuyla birlikte medyada sayısız haberin ve fısıltının yayılması, alışıldık bir durum. Ancak iPhone 6'nın büyük modeli iPhone 6 Plus'ta ortaya çıkan, videosu internette çabucak viralleşen bükülme sorunu, Apple için pek de iyi olmadı.

Apple, doğal olarak yeni telefonunu yoğun bir biçimde savundu. Firma, iPhone 6 Plus'ın bükülmesi gibi bir duruma "çok ama çok nadir" rastlandığını, şimdiye kadar bu konuda sadece 9 şikayet aldığını söyledi. Bununla da kalmayan Apple, gazetecileri merkezine davet ederek, yeni iPhone'ları laboratuvarlarında nasıl test ettiğini, cihazların zorlu testlerden geçirmeden piyasaya sürmediğini onlara gösterdi. Apple'ın bu çabalarının ne kadar etkili olduğu veya olacağı ise şimdilik bir soru işareti.

iPhone 6 satışları bugüne kadar çok iyi seyretse de, bükülme sorunu ve iOS 8'de çıkan ciddi sorunlar, Apple'ın yüzünü fazlasıyla kızartmış durumda. ABD merkezli firmanın hisseleri Perşembe günü yüzde 3'ten fazla değer kaybetti. Bunda elbette yatırımcıların bükülme sorunu ve iOS 8'deki sorunlara verdiği tepkinin etkisi şüphesiz büyük. Sonuç olarak Apple hisseleri, günü 100 dolarlık psikolojik sınırın altında kapatmak zorunda kaldı.

Apple'ın umudu, bu hafta ve önümüzdeki günlerde yeni kötü haberlerle sarsılmamak ve bu sırada iPhone 6'nın kazandığı ivmeyi devam ettirmek. iPhone 6'nın satış ve aldığı yorumlar şu ana dek oldukça iyi ve firma, ilk haftaların sıkıntılarını hızla atlatmak istiyor.

Okuyucu Yorumları