iPhone 6'dan en çok beklenenler

iPhone 5 sonunda piyasaya çıktı, sıra geldi iPhone 6 söylentilerine... Hepsi içeride...

iPhone 6 nasıl olacak?

iPhone 5'in büyük bir yenilik getirmediğini ve tam bir hayal kırıklığı olduğunu düşünenlerin sayısı hiç de az değil. Peki iPhone 6'da ne gibi özellikler olabilir, ondan neler bekliyoruz? Bu sorunun cevabını internet forumlarında araştırdık.

Tasarım

iPhone 5'in "uzun" tasarımı bazıları için garip görünürken, bazıları için "yeteri kadar büyük değil". Bazıları ise daha uzun değil, daha geniş ekranların daha iyi olduğunu düşünüyor. Çünkü geniş ekranlarda yazı yazmak, web sayfalarını okumak daha kolay. Bununla birlikte iPhone 5'i eskiden olduğu gibi tek elle rahatlıkla kullanamıyorsunuz. Dolayısıyla Apple'ın iPhone'un ekranını büyütmeyecekse bile tekrar gözden geçirmesi gerekiyor.

İşlemci

Rakip firmalar, telefonlarının daha çok çekirdekli olduklarını söylüyorlar. Ancak işletim sisteminin yeterince hızlı ve gecikmesiz olarak çalışması yeterli gibi görünüyor. Yine de daha çok çekirdekli bir işlemci, en çok istenen özelliklerden.

İşletim sistemi ve yenilik beklenen diğer alanlar

İşletim sistemi ve yenilik beklenen diğer alanlar

İşletim sistemi

Bazı kullanıcılara göre iOS'un arayüzü çok eski ve hatta "çocuk oyuncağı" gibi görünüyor ve yenilenmesi gerekiyor. Rakip cepler, canlı döşemeler ve widget'lar (canlı masaüstü araçları) gibi özellikler sunarken, bunların hiçbiri iOS'da yok.

Fiyat

Apple'ın iPhone fiyatlarının oldukça yüksek olduğunu biliyoruz. Çok daha uygun fiyata iyi Android'li telefonlar bulmak mümkün. Bunun yanında 16GB'lık iPhone 5'in fiyatı önceki sürümüne göre artmış görünüyor. Fiyat konusu da iPhone'un en çok şikayet edilen yanlarında.

Özellikler

NFC (Yakın alan iletişimi) çipinin iPhone 5'de olmaması, bazıları tarafından bir eksiklik olarak görülüyor. Şu an ödeme için kullanılmıyor olsa da, NFC'nin daha ilginç istasyonlar ve kılıflar ortaya çıkmasını sağlayacağı düşünülüyor.

Apple'ın çok tartışılan yeni Maps uygulamasını onarması da acilen yapılması gereken değişikliklerden.

Yenilik

Bazı kullanıcılara göre yukarıdaki gibi yeniliklerin hepsi yapılsa dahi iPhone, sıradan bir telefon olarak kalacak. Çünkü bu kullanıcılara göre "iPhone'un Steve Jobs'a ihtiyacı var."

Okuyucu Yorumları