iPhone 6'nın işlemcisi, RAM'i ve fazlası...

iPhone 6'nın işlemcisi, RAM'i ve bağlantı özellikleriyle ilgili detaylar, sızıntılarda böyle göründü

iPhone 6'dan detaylı sızıntı!

Sızmadığı güne rastlamanın zor olduğu iPhone 6'nın gizemi neredeyse hiç kalmadı. Yeni sızan bir dizi görüntüde ise cihazın kasası ve dahili bileşenleri görünüyor.

Yeni kareler oldukça temiz ve net görünüyorlar, ancak Apple'ın iPad Air'e benzer yeni tasarımından başka yeni bir şey söylemiyorlar. Bununla birlikte 4.7 inç'lik iPhone 6'nın bir NFC yongasıyla geleceği ve bu yonganın NXP tarafından üretileceği doğrulanmış bulunuyor. Dahili bileşenlere ait görüntüler, Apple sızıntılarıyla tanınan Sonny Dickson tarafından, Feld & Volk'tan elde edilmiş. Dickson'a göre iPhone 6, 64-bit mimariye sahip, çift çekirdekli Apple A8 işlemciyle gelecek. Android'li telefonlarda sıkça rastlanan dört çekirdekli işlemciler ise tercih edilmeyecek. Bununla birlikte işlemcinin saat hızının 1.3GHz'ten (A7) 2GHz'e yükseltileceği söyleniyor.

iPhone 6'nın işlemcisi, RAM'i ve fazlası...

Bileşenlere yakından bakıldığında iPhone 6'nın gerçekten de sadece 1GB RAM ile geleceği görünüyor. 2012'de çıkan iPhone 5 ve son nesil iPhone 5S de aynı miktarda RAM'e sahipti. 2014'ün Android'li amiral gemisi telefonları 2GB veya 3GB RAM ile geliyorlar. Galaxy Note 4'ün ise 4GB RAM'le geleceği söyleniyor. Yani iPhone 6'nın 1GB RAM'i, rakiplerinin karşısında şaşırtıcı derecede az görünüyor.

Devamı, haberimizin ikinci sayfasında...

iPhone 6'nın modemi ve A8 işlemci

iPhone 6'nın modemi ve A8 işlemci

Sızan bir başka parça ise iPhone 6'nın entegre modemi. Telefon, Qualcomm MDM9625M ile geliyor. Bu ise iPhone 6'nın Category 4 LTE'yi destekleyeceği (Cat 4 LTE, 150Mbps'ye kadar hızları destekliyor) anlamına geliyor. Son sızıntıdan yeni öğrenilen bir başka detay, iPhone 6'nın 16GB'lık sürümünün hayatını sürdüreceği.

iPhone 6'nın işlemcisi, RAM'i ve fazlası...

iPhone 6'nın donanımları hakkında da artık birçok temel bilgiye sahibiz. Tek bilmediğimiz, 4.7 inç'lik ve 5.5 inç'lik modellerin ekran çözünürlükler. Ancak John Gruber'ın bu konuda bazı tahminleri var.

iPhone 6 tanıtımını 9 Eylül 2014 tarihinde saat 19:30'dan itibaren buradan, canlı olarak takip edebilirsiniz!

Okuyucu Yorumları