iPhone 6 Plus'ın içinden bakın neler çıktı?

Apple'ın yeni amiral gemisi iPhone 6 Plus'ın kasasının içinden işte bu sürprizler çıktı!

iPhone 6 Plus paramparça!

iPhone 6 sahiplerinin aklına gelen son şey herhalde onu parçalara ayırmaktır. Şu sıralar herkesin satın almak için sıraya girdiği ve çok zor ulaşılan bir telefon olan iPhone 6 Plus'ın içinde hangi bileşenler olduğunu merak edenler için, iFixit onu parçalarına ayırdı.

Öncelikle telefonun kasasının özel aparatlarla açıldığını hatırlatalım. Dolayısıyla onu evde açmaya çalışmanız, telefonun parçalanması ile sonuçlanacaktır.

iPhone 6 Plus'ın içinde göze çarpan ilk detay, telefonun iç düzeninin iPhone 5'i andırması. Ancak bu kez parmak izi sensörünün kabloları kasa açıldığında kopmayacak şekilde daha korunaklı ve esnek şekilde kasaya bağlanmış. Kasanın içinde şaşırtıcı olan detaylardan diğeri ise cihazın pili... Pilin üzerindeki 3.82V ve 11.1 Wh değerleri ile 2915mAh kapasitesi, iPhone 6 Plus'ın pilinin öncülünden neredeyse iki kat daha dayanıklı olduğunu gösteriyor. Bu da, aynı şartlar ve donanımlar söz konusu olduğunda iPhone 6 Plus'ın, iPhone 5S'ten iki kat daha uzun süre çalışacağı anlamına geliyor. Ancak elbette iPhone 6 ile gelen iOS 8'in güç ihtiyaçları ve donanımındaki farklılıklar çalışma süresinin bu kadar düz bir orantıyla hesaplanmasını engelleyecektir. Bu arada, iPhone 6'nın pil kapasitesinin de 1810mAh olduğunu hatırlatalım.

Apple, iPhone 6'nın RAM miktarını henüz resmen açıklamamış olsa da cihazın kasası içindeki RAM modülünün 1 GB olduğu kolayca görülüyor. Bu da, Apple'ın hala 1 GB RAM üzerine çıkmaması konusundaki eleştirilerin yerinde olduğunu düşündürüyor. Ancak elbette Android ve iOS cihazları RAM kapasitesi bakımından karşılaştırmak, elmalarla armutları karşılaştırmak gibi olacaktır. Apple, ihtiyaç olduğunu düşünmediğinden RAM miktarında yükseltmeye gitmemiş diye düşünebiliriz.

Kasanın içindeki genel görünüm, Apple'ın yeni iPhone'ları çok daha kolay tamir edilebilir cihazlar olarak tasarladığını da gösteriyor. Böylece, telefonları bozulan Apple hayranlarının teknik servislerden geri dönüş süresinin uzunluğu nedeniyle yaptıkları şikayetlerin de son bulmasını bekleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları