iPhone 6 satışları Samsung'a yetişti

Uzun zamandır olmayan oldu; Apple, telefon pazarında güçlü rakibi Samsung'u yakaladı!

Ve Apple, Samsung'a yetişti!

iPhone 6'nın iyi satış performansı, dördüncü çeyrekte Apple'ı rakibi Samsung ile aynı çizgiye getirdi. Çeyrek boyunca iki üretici de 74,5 milyon akıllı telefon sevk ettiler ve pazarın yaklaşık yüzde 20'sini ellerinde tuttular.

Bu rakamlar, Apple için önemli bir başarı niteliğinde çünkü firma, geçen seneki iPhone 5S ile pazarın sadece yüzde 17,6'sını ele geçirebilmişti. Bu sırada Samsung'un pazar payı, yüzde 30 idi. Apple CEO'su Tim Cook, yıllık finansal durumum değerlendirildiği bir toplantıda iPhone'a olan talebin şok edici olduğunu, yüksek beklentilerini aştığını söyledi. Küçük boyutlu iPhone 6'nın diğer modelden daha iyi sattığını vurgulayan Cook, bazı bölgelerde iPhone 6 Plus'ın tercih edildiğinin altını çizdi.

ABD, iPhone 6 satışlarındaki liderliğini devam ettirse de, çeyrekteki satışlarda önceki seneye göre satışların yüzde 100 arttığı Çin'in önemli katkısı oldu. Samsung ise üst düzey cihazlarda pazar payının bir kısmını iPhone 6'ya kaptırırken orta seviye ve alt seviye ürünlerde pazar payının bir bölümünü Huawei ve Xiaomi'ye bıraktı.

2014'ün tamamına bakıldığında Samsung, yüzde 24,7 pazar payıyla birinci sırada yer aldı. Apple ise yüzde 15 pazar payıyla kendine ikinci sırada yer buldu.

Önde gelen iki firmanın çok gerilerinde, üçüncü sırada ise geçen sene Motorola Mobility'yi Google'dan satın alan Lenovo var. Lenovo'nun pazar payı yüzde 6,5'e ulaşırken onu dördüncü sırada, yüzde 6,3 ile Huawei izledi. Akıllı telefon pazarı çeyrek boyunca yüzde 31 büyüdü, sevkiyatlar 380,1 milyona ulaştı.

Okuyucu Yorumları